Școlile vor rămâne deschise fără să se mai facă raportarea la rata de infectare, așa cum este acum, fiind luat ca referință pragul de 6, iar decizia privind trecerea în online va fi lăsată la latitudinea conducerii fiecărei școli, în funcție de numărul de cazuri COVID-19 din unitatea de învățământ, a declarat joi premierul Florin Cîțu.
- „Pentru școli, se va scoate legătura cu pragul de incidență. Pentru fiecare școală în parte rămâne decizia în funcție de numărul de copii infectați (…)
- Școlile rămân deschise cu prezență fizică acolo unde se poate. (…)
- Decizia va fi pe fiecare școală în parte”, a declarat premierul, joi, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.
El a spus că detaliile, precum cele legate de testarea elevilor, vor fi decise prin ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Cîțu a susținut că una dintre propuneri era ca elevii să fie testați pentru COVID-19 de două ori pe săptămână, însă lui i se pare „cam mult”.
De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, întrunit joi în ședință, va emite hotărârea privind eliminarea pragului de 6 rată de infectare de la care școlile trec în online, potrivit actualelor reglementări, a mai afirmat premierul.
„Hotărarea CNSU este redactată în baza discuțiilor din Comitetul Științifc (…). Este în curs de redactare și va fi supusa votului cel mai probabil în această seară, în sedința CNSU”, a precizat ulterior Grupul de Comunicare Strategică.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis că școlile să rămână deschise și dincolo de pragul de infectare de 6 la mie, iar activitatea fizică va fi suspendată doar în funcție de numărul de cazuri dintr-o clasă sau școală.