Proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat va avea loc vineri, începând cu ora 10.00. Proba scrisă se va desfăşura în format fizic.
În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacităţile cognitive şi de leadership, aproximativ 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.
Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afişate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfăşoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.
Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă şi proba de interviu).
Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcţie să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului şcolar 2021 – 2022.
Candidaţii care nu se vor putea prezenta vineri la proba scrisă a concursului din cauza infectării cu SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării vor putea participa la o sesiunea specială, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei va organiza pe 28 octombrie o sesiune specială a probei scrise, la care vor avea acces doar candidaţii care au transmis comisiei judeţene până joi, la ora 16.30, o solicitare însoţită de raportul medical/ decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/ carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau a contactului direct cu o persoană infectată.
Proba durează două ore
În judeţul Dolj vor participa la proba scrisă 378 de cadre didactice pentru cele 257 de funcții vacante scoase la concurs. Proba scrisă va avea loc la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova – Centrul special de concurs, desemnat în vederea desfășurării primei probe din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9.00 – 9.30. Proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10.00 și durează maximum 120 minute.
La această probă a concursului participă, în calitate de observatori, reprezentanți ai organizațiilor sindicale, ai federațiilor/asociațiilor de părinți, ai elevilor și agenților economici parteneri, desemnați de organizațiile reprezentative pe baza solicitării comisiei de organizare a concursului.