21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFOTO. Mesaj emoţionant împotriva războiului: Licee din Craiova, împânzite de porumbei ai păcii

FOTO. Mesaj emoţionant împotriva războiului: Licee din Craiova, împânzite de porumbei ai păcii

Elevii unor unităţi şcolare din Craiova au hotărât să transmită un altfel de mesaj de pace şi de susţinere a Ucrainei. La Liceul „Energetic” Craiova, gardul este împânzit de porumbei ai păcii, decupaţi din hârtie, iar la intrarea în curtea unităţii a fost afişat steagul Ucrainei. La Liceul Tehnologic „George Bibescu”, pe fiecare fereastră a fost lipit un porumbel.

”Dacă nu îi învățăm noi pe copii pacea, alții îi vor învăța violența.” Porumbelul cu ramura de măslin în cioc reprezintă un simbol al păcii în întreaga lume, transmit reprezentanţii Liceului Tehnologic ”George Bibescu”. Aceştia precizează că sursa de inspiraţie a fost gestul copiilor și al dascălilor Școlii Generale „Andrei Mureșanu” din municipiul Deva, care au împodobit gardul unității de învățământ astfel. Impresionaţi, elevii Liceului Tehnologic ”George Bibescu” Craiova au lipit, la rândul lor, pe geamurile școlii sute de porumbei albi, transmițând astfel un mesaj simbolic de pace și încetare a războiului.

Ambele unităţi şcolare s-au implicat şi în campania demarată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru strângerea de ajutoare pentru refugiaţi, derulată, de altfel, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS