5.9 C
Craiova
vineri, 20 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj: "Cine nu are acord de la şcoală, nu primeşte post "

ISJ Dolj: „Cine nu are acord de la şcoală, nu primeşte post „

În Dolj sunt peste 300 de cereri de pretransfer de la cadrele didactice care vor să se mute la alte unităţi şcolare din Craiova sau din alte localităţi în Dolj sau de pe o specialitate pe alta. Inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru, a precizat că vor primi posturi doar cei care au depus dosarele şi la şcolile ale căror posturi le vizează şi au primit acord. Şi repartizarea se va face ţinând cont de anumite criterii şi nu neapărat de punctaj. Prioritate vor avea cei care sunt din Craiova şi vor un post la o altă unitate şcolară din oraş, păstrând specialitatea.

Ce trebuia să facă cadrele didactice

În Dolj sunt 322 de solicitări pentru obţinerea unei noi catedre. Cele mai multe cereri sunt la învăţământul preşcolar- 86, la învăţământul primar- 66, la matematică -31 şi la educaţie fizică şi sport – 25. Inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru, preşedintele comisiei judeţene de mobilitate din Dolj avertizează candidaţii că nu vor primi posturi fără a avea acorduri de la şcolile la care vor să se mute.


„Cine nu are acord emis de la unitatea de învăţământ la care vrea să meargă, nu va primi post. Şi posturile care rămân vacante vor fi repartizate în etapele următoare.

Foarte important este să înţeleagă că nu mă refer la faptul că trebuie să aibă cu ei hârtia cu acordul şcolii când vin la ISJ Dolj, în şedinţă, pentru că este posibil să o uite acasă sau să nu fi ajuns în timp util la şcoală ca să o ia în original, ci mă refer la faptul ca acest aviz să fi fost emis de unitatea şcolară, să îl avem la mapă, pentru că şcolile ne trimit toate acordurile emise înainte de şedinţa publică.

Practic, trebuie să respecte metodologia care prevede o cerere la ISJ Dolj cu dosar, fişă de evaluare cu punctaj dar şi un dosar depus şi la unitatea la care vor să îşi mute postul, pentru că etapa este de pretransfer consimţit”, a subliniat inspectorul şcolar general adjunct.

Cum se va proceda în cazul celor care au formulat contestaţii

Există însă şi situaţii în care candidaţii nu au primit acord de la şcoli şi au depus contestaţii. În acest caz metodologia prevede o altă procedură.


„În Dolj sunt nouă contestaţii. Mai puţine comparativ anul trecut. Contestaţia reprezintă plângerea prealabilă conform articolului 7 din Legea 554/2004, iar preşedintele comisiei judeţene solicită în scris directorului revenirea asupra situaţiei, cu reluarea procedurilor pentru corectarea erorilor. În cazul în care abaterile, constatate de comisia de judeţeană, nu sunt remediate corespunzător, atunci comisia, în şedinţă publică, are dreptul să invalideze acordurile emise de unităţile de învăţământ şi să dea candidatului postul pe care îl solicită. La fel, mai putem în şedinţă de repartizare pentru cei care primesc refuz să le dăm un alt post şi să depună contestaţie la decizia din şedinţa publică şi contestaţia să se soluţioneze în şedinţa consiliului de administraţie al Inspectoratului Şcolar în perioada prevăzută de calendar”, a mai spus inspectorul şcolar general adjunct, Irina Broscaru.

Punctajul nu este criteriul principal de repartizare


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au mai precizat că la repartizare, punctajul nu va fi criteriul principal.

” Legislaţia este clară, prioritate au cei care sunt titulari în Craiova şi au domiciliul în Craiova. Acesta este primul criteriu, după care trecem pe criteriul al doilea, adică domiciliul în oraş şi titulari în alte localităţi. Atunci se ia pe ordinea punctajului. Şi după aceea intră cei care vor să se transfere în altă specialitate. Nu primează punctajul totdeauna. De exemplu, un titular din Craiova cu 80 de puncte a avut prioritate pentru a ocupa un alt post în oraş în faţa unui titular din judeţ cu 120 de puncte”, a explicat inspectorul şcolar general adjunct Irina Broscaru. Şedinţele publice pentru repartizare vor fi pe 7 şi 8 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS