4 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitatePericol într-o clasă de elevi din Craiova

Pericol într-o clasă de elevi din Craiova

Incident în prima zi de şcoală după vacanţa de Paşte, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova. Bucăţi din tencuiala tavanului unei clase au căzut brusc. În clasa respectivă erau elevi de la pregătitoare. Potrivit directorului colegiului, Adrian Stroe, în momentul căderii bucăţilor de tencuială elevii erau la finalul programului şi părăseau sala de clasă. Nici un elev nu a fost accidentat.

Directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova a spus că nimic nu prevestea incidentul de la clasa pregătitoare.
„Tavanul nu prezenta indicii pentru un asemenea incident. Nu era deloc umflat. Chiar am verificat clasele înainte de vacanţa de Paşte. Totul a fost brusc. S-a întâmplat într-o clasă de la parterul clădirii, unde învaţă elevi de pregătitoare. Copiii nu au fost accidentaţi, pentru că atunci se pregăteau să părăsească clasa. Erau la finalul programului şi erau chiar în dreptul uşii. Am fost împreună cu doamna învăţătoare şi am predat fiecare copil părinţilor, în siguranţă. După acest incident am verificat toate celelalte clase din şcoală şi nu am mai identificat probleme. În clasa în care a picat tencuiala vom face reparaţii. Deja am vorbit cu o echipă şi va da jos toată tencuiala de pe acel tavan, în zilele următoare. Pe perioada lucrărilor, elevii care învăţau în clasa respectivă vor face ore în laboratorul de biologie. Sperăm ca până săptămâna viitoare să termine reparaţiile”, a precizat Adrian Stroe, directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova.

În anul 2000 şcoala a fost reabilitată

Managerul Colegiului Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova a mai spus că şcoala a fost reabilitată în întregime în anul 2000 cu bani de la Banca Mondială. „Tencuiala de la clasa respectivă este făcută în anul 2000, când a fost reabilitată toată şcoala pe bani de la Banca Mondială. Nu ştim care ar putea fi cauza exactă a prăbuşirii. Pare că tencuiala este cam groasă şi poate nu a făcut bine aderenţă pe placă. În discuţiile cu experţii în construcţii care au venit să constate au fost luate în calcul şi diferenţele de temperatură din această perioadă care ar fi putut produce umiditate. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva în şcoală. Sperăm să rezolvăm cât mai repede această problemă. Ne bucurăm că nu au fost copii accidentaţi”, a mai spus managerul Adrian Stroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS