0.6 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISJ Dolj a cerut şcolilor să organizeze urgent simulări pentru situaţii de urgenţă

ISJ Dolj a cerut şcolilor să organizeze urgent simulări pentru situaţii de urgenţă

Cutremurele din ultimele zile, înregistrate în zona Oltenia, nu au produs pagube materiale la şcolile din Dolj, spune inspectorul şcolar general, Daniel Ion. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a cerut însă şcolilor să planifice urgent exerciţii de simulare a situaţiilor de urgenţă, subliniind şi că acestea trebuie să se desfăşoare în mod real. Fiecare unitate şcolară trebuie să desfăşoare anual cel
puţin patru exerciţii pentru simularea situaţiilor de urgenţă.

Nici un director din judeţul Dolj nu a raportat că ar fi apărut probleme la clădirile în care se află şcolile şi grădiniţele.
„Din fericire, din datele pe care le avem în momentul de faţă, nu există clădiri afectate la nivelul judeţului Dolj. Ieri, imediat după ce s-a produs cutremurul cu magnitutdinea de 5,7 grade pe scara Richter, fiind şi cel de al doilea cutremur am făcut un apel către colegii din şcoli ca în cazul în care au probleme sau întâmpină dificultăţi să ne anunţe îndată. Nu avem semnalate situaţii speciale, ceea ce este un lucru bun” a spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion. De altfel, managerii spun că nu au înregistrat daune.
„Nu sunt probleme, nu avem daune materiale. Nici elevii nu au intrat în panică”, a spus Dănuţ Mic, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova. Acest colegiu are clădirea centrală în reabilitare.

ISJ Dolj a făcut apel către şcoli după al doilea mare cutremur

Inspectorul şcolar general a precizat că, marți, după cel de al doilea cutremur cu magnitutidine de peste 5 grade a solicitat directorilor de şcoli să planifice urgent exerciții de simulare a calamităților prin intermediul comisiilor de situații de urgență existente la nivelul unităților de învățământ.


„În altă ordine de idei, nu trebuie să uităm faptul că pregătirea pentru aceste situaţii de urgenţă trebuie să fie continuă, şi în baza protocolului încheiat între Ministerul Educaţiei şi Ministerul de Interne încă din anul 2013, fiecare unitate de învăţământ are obligaţia desfăşurării a cel puţin patru exerciţii de simulare în fiecare an şcolar privind modul de comportare şi de acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, cum ar fi cutremure, explozii, accidente chimice. La nivelul fiecărei unităţi şcolare există persoane responabile cu activitatea specifică situaţiilor de urgenţă.

De aceea, dată fiind situaţia din zona noastră, din Oltenia, din ultimele zile cred că ar fi bine să punem un accent şi mai mare pe aceste exerciţii ce trebuie să se desfăşoare în mod real cu participarea tuturor elevilor, profesorilor, a personalului didactic şi nedidactic din unităţile şcolare. Activităţile vor fi atent monitorizate şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj”, a spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.


Conform calendarului pentru acest an şcolar, de săptămâna viitoare elevii din Dplj vor fi în vacanţă şi vor reveni în bănci pe 27 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS