7.3 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultatele la simulările din Dolj: Promovabilitate peste 50% la Evaluarea Naţională şi sub 40% la Bacalaureat

Rezultatele la simulările din Dolj: Promovabilitate peste 50% la Evaluarea Naţională şi sub 40% la Bacalaureat

-

Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut publice rezultatele de la simulările examenelor naţionale, organizate la nivel judeţean. În urma acestor simulări, procentul de promovare la Evaluarea Naţională este de peste 50%, iar la Bacalaureat sub 40%. Inspectorul şcolar general, Daniel Ion, a precizat că rezultatele sunt apropiate de cele de la simularea judeţeană de anul trecut şi că se vor lua măsuri pentru a îmbunătăţi pregătirea elevilor pentru examene. Nu au fost medii de 10, dar în schimb au fost înregistrate note de 10. La Bacalaureat sunt 50 de note de 10, iar la Evaluarea Naţională sunt 20 de astfel de note.

Simulările au fost organizate în februarie

Simularea judeţeană a examenelor naţionale a fost organizată pentru a cunoaşte nivelul de pregătire al elevilor în acest moment şi pentru a avea timp ca elevii să fie trecuţi printr-un antrenament intens pentru examenele naţionale, spune conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. De altfel, elevii vor trece prin asemenea evaluări şi în luna martie. Remarca de la aceste simulări este că prezenţa a fost foarte mare.


„Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a organizat în perioada 6-8 februarie 2023, simularea judeţeană a examenului Evaluarea Naţională şi a examenului de Bacalaureat. Lucrurile s-au desfăşurat foarte bine. Nu am urmărit să scoatem în evidenţă decât acele aspecte care pot fi îmbunătăţite. Cred că este foarte utilă această simulare organizată la nivel judeţean cu o lună înainte de simulările ce vor fi organizate la nivel naţional, atât pentru elevi, cât şi pentru noi dascălii şi pentru părinţi, penntru că trebuie să ştim cu toţii cu stăm la momentul de faţă, trebuie să identificăm problemele apărute şi să încercăm să intervenim punctual pe fiecare caz în parte.


Rezultatele au fost bune, zic eu, dintr-un anumit punct de vedere. Aş începe cu prezenţa care a fost foarte bună la ambele simulări. La simularea Evaluării Naţionale prezenţa a fost de 84,88%, adică o prezenţă masivă. Iar la cele trei probe ale examenului de Bacalaureat, prezenţa a fost de 77,43%”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Procentele de promovare


În ceea ce priveşte procentele de promovare la simularea Evaluării Naţionale mai mult de jumătate dintre elevii participanţi au reuşit să obţină medii peste 5. La Bacalaureat, media minimă de promovare este 6, iar procentul celor care au reuşit să obţină acest rezultat este sub 40%.


„Despre Evaluarea Naţională pot să vă spun că au fost 4.216 elevi prezenţi, au fost doi elevi eliminaţi. Iar procentul mediilor peste 5 este de 59,61% la momentul de faţă. La examenul de Bacalaureat s-au înscris 3.776 de elevi, au fost absenţi 852, au fost doi eliminaţi, iar procentul mediilor peste 6 este de 35,91%”, a precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Nici o medie de 10, dar zeci de note de 10

La aceste simulări nici un elev nu a obţinut media 10. Sunt însă zeci de elevi care au reuşit să obţină 10 la una dintre probele scrise.


„Au fost înregistrate şi note de 10 atât la Evaluarea Naţională cât şi la Bacalaureat. La Evaluarea Naţională au fost înregistrate un număr de 20 de note de 10: două la limba română şi 18 la matematică. Aceste note au fost înregistrate la următoarele şcoli: Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Şcoala Gimnazială „Terra Veda”, Şcoala Gimnazială „Petre Ivanovici” Băileşti, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, Liceul „Mihai Viteazul” Băileşti, Liceul Energetic. Şi la examenul de Bacalaureat au fost obţinute note maxime. Sunt 50 de note de 10 dintre care patru la Limba şi literatura română, cinci la istorie, cinci la matematică, 26 la biologie, 5 la Logică şi Argumentare, două la chimie, două la informatică şi una la geografie”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.


În perioada imediat următoare, directorii unităţilor şcolare vor transmite şi situaţiile detaliate ale elevilor pentru a se observa dacă sunt diferenţe între rezultatele de la clasă şi cele de la examene. vDe asemenea, inspectorii şcolari au anunţat că vor merge în şcoli pentru a oferi îndrumare cadrelor didactice acolo unde au fost obţinute rezultate slabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Olt: Explozie la o casă din Ghimpețeni. Două persoane,...

Pompierii Stației Stoenești și un echipaj SMURD au intervenit,...

ȘTIRI GdS