2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatie87,45% dintre elevii din Dolj înscrişi la simularea Evaluării Naţionale au susţinut proba la română

87,45% dintre elevii din Dolj înscrişi la simularea Evaluării Naţionale au susţinut proba la română

87,45% dintre elevii doljeni înscriși să participe la simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a au susținut luni la proba Limba și Literatura Română. 4292 elevi au fost prezenți, iar 616 elevi au absentat.
Inspectoratul Școlar Județean Dolj a anunțat că nu au fost elevi eliminați din examen și nu au existat tentative de fraudă.

2377 de elevi din Craiova au fost înscriși la simulările din 5 și 6 februarie

În județul Dolj, din totalul de 4947 de elevi, 4908 elevi care frecventează clasa a VIII-a au fost înscriși să participe, în perioada 5-6 februarie 2024, la simularea națională a Evaluării Naționale. Dintre aceștia, 2377 sunt elevi la unitățile școlare din Municipiul Craiova. Diferența o constituie elevii din învățământul special care nu susțin Evaluarea Națională.
Simularea Evaluării Naționale este organizată în 139 centre de examen – unități de învățământ care școlarizează elevi de clasa a VIII-a.

Luni, 5 februarie 2024, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, iar marţi, 6 februarie 2024, a fost programată proba scrisă la Matematică.

Când vor fi publicate rezultatele de la simularea Evaluării Naționale

Conform calendarului aprobat prin ordinul ministrului educației nr. 6760 din 7 decembrie 2023, comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 23 februarie 2024.

Simulările au scopul de a-i familiariza pe elevi cu rigorile examenelor naționale pentru îmbunătăţirea rezultatelor obținute la finalul studiilor gimnaziale.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării Evaluării Naționale este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15minute.

Lucrările, scanate și repartizate la evaluatori din alte județe

Lucrările sunt scanate în sala de examen și încărcate pe platforma destinată evaluării digitalizate, elaborată de Ministerul Educației. Acestea sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații. În acest sens, fiecare sală în care se susțin probelele scrise din centrele de examen este dotată cu scanner.
Desfășurarea simulărilor naționale se desfășoară sub monitorizare audio – video.

Rezultatele nu se pot contesta și nu sunt trecute în catalog

Rezultatele obținute la simulare nu se publică, nu se afișează și nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. La solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Citeşte şi: Elefantul din Piaţa Veche a Craiovei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS