30.3 C
Craiova
vineri, 30 august, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProfesorii susțin azi examenul de titularizare. În Dolj sunt de două ori mai multe posturi titularizabile față de anul trecut

Profesorii susțin azi examenul de titularizare. În Dolj sunt de două ori mai multe posturi titularizabile față de anul trecut

Profesorii susțin astăzi proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar (titularizare), sesiunea 2024.

La nivelul județului Dolj sunt constituite trei centre de concurs: Colegiul Național ”Carol I” Craiova, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova și Liceul Teoretic „Henri Coandă ” Craiova.

1019 posturi vacante și 1008 candidați

În județul Dolj sunt 1019 posturi vacante, din care 328 de posturi sunt titularizabile. Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 1008 candidați. În anul 2023 au fost înscriși 974 de candidați și au fost 143 de posturi titularizabile.

Cei mai mulți candidați sunt înscriși la: Învățământ preșcolar – 215 candidați, Învățământ primar – 132 candidați, Educație fizică și sport – 75 candidați, Matematică – 62 candidați, Limba și literatura română – 63 candidați, Limba și literatura engleză – 52 candidați. La polul opus, respectiv cei mai puțini candidați s-au înscris la Alimentație publică – 1 candidat, Limba și literatura Rromani – 1 candidat, Agricultură-Horticultura – 1candidat.

Când se afișează rezultatele

Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iulie la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj, la sediul centrelor de concurs și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediul I.S.J. Dolj, la sediul centrelor de concurs și pe site-ul dedicat în data de 31 iulie.

Pentru a ocupa un post titularizabil, candidații trebuie să obțină minim nota 7

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină atât la inspecția specială la clasă – proba practică/orală cât și la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2024, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

CITEȘTE ȘI: Pericolul trotinetelor persistă în parcul Romanescu: O femeie s-a ales cu piciorul rupt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS