26.2 C
Craiova
luni, 2 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDoi candidaţi au încercat să copieze la titularizare de pe ceasuri smart

Doi candidaţi au încercat să copieze la titularizare de pe ceasuri smart

Doi candidaţi din Arad, care au participat miercuri la proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământ, au fost eliminaţi din concurs pentru tentativă de fraudă. Aceștia ar fi vrut să copieze de pe ceasuri smart pe care le aveau asupra lor.

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar s-au înscris, în judeţul Arad, 859 de candidaţi, însă au lipsit 121, jumătate dintre ei anunţând că se retrag, în timp ce restul nu au explicat.

Preşedintele comisiei judeţene de organizare a concursului, inspectorul şcolar Daniel Tocoian, a declarat pentru agenția Agerpres că doi dintre candidaţii care au participat la probă au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Ei ar fi încercat să copieze cu ajutorul unor ceasuri inteligente pe care le purtau.

Conform sursei citate, la finalul probei au fost încărcate pe platformă 736 de lucrări scrise, ceea ce înseamnă că tot atâţia candidaţi vor concura pentru cele 221 de catedre titularizabile.

Cea mai mare concurenţă este la catedrele de limba română şi limba engleză, unde sunt câte 15 candidaţi pe un loc. La fiecare din aceste două discipline sunt câte patru catedre titularizabile şi câte 62 de candidaţi.

„Cele mai puţin căutate posturi sunt cele din aria disciplinelor tehnice, unde avem o criză de candidaţi, şi vor rămâne posturi titularizabile neocupate”, a precizat Daniel Tocoian.

Proba scrisă a examenului s-a desfăşurat în patru centre din Arad.

Citeşte şi: Un avion cisternă american a zburat 45 de ore fără oprire în jurul globului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS