16.7 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevul craiovean David Dumitrescu a obținut aurul la Olimpiada Internațională de Geografie din Irlanda

Elevul craiovean David Dumitrescu a obținut aurul la Olimpiada Internațională de Geografie din Irlanda

Elevul David Dumitrescu, de la Colegiul Național Carol I Craiova, a obținut medalia de AUR la etapa internațională a Olimpiadei de Geografie, desfășurată zilele trecute la Dublin, în Irlanda.

GdS a realizat un interviu cu David în urmă cu câteva luni, când liceanul se calificase la această etapă. Materialul poate fi citit AICI: David Dumitrescu, olimpic la geografie, calificat la etapa internațională: „ Cred că stă în firea oricărui om să afle de unde a venit și unde se află în lume”.

Lotul olimpic al României a fost felicitat ieri seară de Ministerul Educației pentru numeroasele medalii obținute la Dublin. David, pregătit de profesoara Maria Ciobanu, este singurul care a obținut aurul.

David Mihai Dumitrescu este elimpic național la geografie pentru al treilea an consecutiv și anul acesta a fost în premieră parte din lotul pentru etapa internațională.

Inventarul medaliilor obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

În cadrul celei de-a XX-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Geografie din Irlanda, lotul nostru a obținut următoarele rezultate:

David Mihai Dumitrescu, Colegiul Național „Carol I” Craiova, medalie de aur;

Ian Mitocaru, Colegiul Național Iași, medalie de argint;

Tudor Olariu, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, medalie de bronz;

Iustin Bălan, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, medalie de bronz;

Echipa României a fost condusă de profesorii Mihaela Cornelia Fiscutean și Dorin Fiscutean, de la Colegiul Național Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS