25.6 C
Craiova
vineri, 13 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatAstăzi se afişează primele rezultate la sesiunea a doua a bacalaureatului şi se pot face contestaţiile

Astăzi se afişează primele rezultate la sesiunea a doua a bacalaureatului şi se pot face contestaţiile

Astăzi se afişează rezultatele la sesiunea a doua de bacalaureat, iar în intervalul 12.00-18.00 se pot depune contestaţiile.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început pe 8 august, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, comunicare orală în limba maternă, competențelor digitale și a celor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise au început pe 19 august și s-au încheiat pe 22 august.

Luni, 26 august, este programată afişarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în intervalul 12.00-18.00.

În intervalul 27-29 august are loc rezolvarea contestaţiilor, data afişării rezultatelor finale fiind 30 august.

Câţi candidaţi au participat la sesiunea a doua a bacalaureatului

Peste 33.600 de candidaţi s-au înscris pentru cea de a doua sesiune ai examenului naţional de bacalaureat, aceştia susţinând toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate.

Din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidaţi provin din promoţia anului 2024, în timp ce peste 11.500 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Un candidat este declarat promovat la examenul naţional de bacalaureat dacă îndeplineşte, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea şi a obţinut, în final, cel puţin media 6.

Citeşte şi: Craiovean reţinut după ce şi-a ameninţat fosta concubină şi a distrus autoturismul părinţilor acesteia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS