22.8 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPremii la Olimpiada Internaţională de Engleză pentru Maria Saioc, eleva Colegiul "Elena Cuza"

Premii la Olimpiada Internaţională de Engleză pentru Maria Saioc, eleva Colegiul „Elena Cuza”

Maria Saioc, alias Mars, cum o cunosc toţi apropiaţii, s-a întors de la Olimpiada Internaţională de Limba Engleză cu două premii. Eleva Colegiului Național „Elena Cuza” din Craiova a obținut MENȚIUNE la proba individuală și PREMIUL al III-lea la proba de proiect la competiţia desfăşurată între 1 şi 8 septembrie la Constanţa.

Olimpiada se află la a II-a ediție și a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, sub egida Ministerului Educației. Concursul a reunit 200 de elevi din 15 țări: România, Germania, Luxemburg, Spania, Portugalia, Armenia, Letonia, Macedonia de Nord, Turcia, Bulgaria, Grecia, Bosnia, Georgia, Moldova și Slovacia.

GdS a scris despre pasiunea lui Mars pentru limba engleză în urmă cu câteva luni, când eleva se calificase la Olimpiada Internaţională. Ea mărturisea la acea vreme că s-a aplecat mai mult asupra acestei limbi pentru că prietenele sale au fost plecate în Anglia şi, pentru a păstra legătura strânsă cu ele, a început să înveţe engleza.

S-a înconjurat de conţinut media în engleză şi a început să vorbească tot mai mult în această limbă. Maria Saioc crede că, la nivel avansat, engleza se învaţă, mai degrabă, atunci când ea devine parte din viaţa ta de zi cu zi.

„Dansam cu toţii hora în faţa şcolii după probe”

Pentru Mars, calificarea la faza naţională a fost o ambiţie, după ce în clasa a XI-a participase la concurs şi nu trecuse de etapa judeţeană. După o pauză de un an, şi-a dorit să încerce din nou şi a reuşit să obţină primul loc, ceea ce i-a adus calificarea la internaţională.

„A fost o experienţă de o viaţă, fiind şi ultimul an când mă pot califica pentru etapa internaţională. Mi-a făcut placere să cunosc persoanele din celalalte loturi. Au fost foarte investiţi în cultura noastră”, ne-a povestit Mars despre zilele de competiţie. „Le-a plăcut, în special, să danseze hora, iar acest moment îmi ridica moralul după fiecare probă, căci dansam cu toţii în faţa şcolii. M-am bucurat foarte mult să trăiesc această experienţă interculturală”, a mai spus eleva Colegiului „Elena Cuza”.

Profesoara lui Mars, mândră de realizările elevei

Georgiana Trancă, profesoara care a îndrumat-o pe Mars, spune că rezultatele elevei încununează un parcurs marcat de consecvenţă şi seriozitate.

„Efortul, seriozitatea şi constanța în pregătire au dat și de această dată roade prin obținerea Premiului III și a unei mențiuni la IELO. Apreciez în mod deosebit consecvența Mariei ṣi disponibilitatea la efort pe care le-a arătat în perioada de pregătire pentru olimpiadă și o felicit încă o dată pentru performanța realizată. Nu a fost ușor, toți participanții au fost extrem de bine pregătiți, deci concurența a fost strânsă. Dar cred că, în cele din urmă, interesul și pasiunea Mariei pentru studiul limbii engleze au fost factorii care au ajutat-o la obținerea acestor distincții”, a declarat prof. Georgiana Trancă pentru GdS.

Un an bun pentru olimpicii Craiovei

Vestea despre reuşita Mariei Saioc vine la scurt timp după ce Craiova a obţinut aurul la altă olimpiadă internaţională, datorită elevului David Dumitrescu, de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. David a participat la competiţia care a avut loc în Irlanda, la Dublin, revenind cu cea mai înaltă distincţie.
Elevii şi profesorii îndrumători au fost felicitaţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru reuşitele lor.

Citeşte şi: Primăria susţine că va da o altă HCL pentru exproprierile din Piaţa Veche. Istoricul hotărârilor indică însă că nu avea de gând

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS