16.2 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieISJ Dolj anunţă că începe selecţia elevilor pentru Centrul de Excelenţă

ISJ Dolj anunţă că începe selecţia elevilor pentru Centrul de Excelenţă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că în perioada următoare are loc procesul de selecţie a elevilor pentru Centrul Județean de Excelență. Disciplinele pentru care se organizează grupe sunt matematică (clasele IV-XII), fizică (clasele VI-XII), chimie (clasele VII-XII), biologie (clasele VII-XII), informatică (clasele V-XII) şi astronomie (clasele V-XII).

Calendarul selecţiei

Depunerea cererilor se face online, la adresa www.cjexdolj.com/inscriere-2024/. Se poate depune cerere pentru o singură disciplină, iar data limită de transmitere este 23 septembrie.

În data de 25.09.2024 va fi afișată pe acelaşi site lista candidaților admiși fără testare și a celor care vor susține proba de verificare a cunoștințelor. Tot pe 25 septembrie va fi afişată planificarea susținerii probelor scrise pe site-ul www.cjexdolj.com.
În data de 28.09.2024 va avea desfășurarea probelor scrise. În 48 de ore de la susținerea probei vor fi anunțate rezultatele concursului și modalitatea de depunere a contestațiilor. În termen de 48 de ore de la depunerea contestațiilor vor fi anunţate rezultatele finale.
Anunțarea componenței grupelor și a programului de desfășurare a cursurilor va avea loc în data de 04 octombrie, iar cursurile vor începe din 5 octombrie.

Ce elevi nu mai susţin testarea

Pentru admiterea la centru punctajul minim la proba scrisă este de 50% din maximul posibil (acesta este minimul necesar, dar nu asigură admiterea la centru).
Elevii calificați la faza națională a olimpiadelor sunt selectați în grupele de excelență la disciplina la care au fost calificați, fără a mai susține testarea.

În limita unui număr de maximum 9 elevi pe grupă (inclusiv cei admiși conform punctului 2), Comisia Județeană de selecție poate aproba selectarea în grupele de excelență și a elevilor care au obținut premiile I, II, III sau mențiune la faza Județeană a Olimpiadelor în anul școlar 2023 – 2024, la disciplina respectivă.
Elevii aflați în situația de la punctul 2 sau punctul 3 trebuie să ataşeze o copie la înscrierea online.
În funcție de rezultatele concursului (număr participanți, număr de elevi cu punctajul de minim 50% din punctajul maxim, număr minim de 8 elevi calificați pe grupă), ISJ Dolj poate decide reconfigurarea grupelor pe discipline de învățământ.

CITEŞTE ŞI: Premii la Olimpiada Internaţională de Engleză pentru Maria Saioc, eleva Colegiul „Elena Cuza”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS