În topul şcolilor din Craiova care au reuşit să obţină cele mai bune rezultate la simulările pentru evaluarea naţională, există 5 unităţi de învăţământ unde peste 70% dintre elevi au medii peste 8. Dacă rezultatele sunt ordonate după note de elită, adică procentul celor care au obţinut peste media 9, Craiova are trei şcoli unde peste jumătate dintre elevi au reuşit această performanţă.
GdS a analizat procentual statistica pusă la dispoziţie de Inspectoratul Judeţean Şcolar Dolj, în funcţie de mediile obţinute, şi vă prezintă o analiză a şcolilor de top, în funcţie de mediile obţinute la simulările care au avut loc la finalul lunii martie.
Topul şcolilor, după cele mai multe medii peste 8
Dacă avem în vedere cele mai multe medii între 8 şi 10, Şcoala Româno-Britanică din Craiova este singura unitate din oraş care a atins pragul de 100%. Aceasta este succedată de Şcoala Gimnazială Terraveda, unde 94% dintre elevi au obţinut peste media 8 la simulări. Ambele unităţi de învăţământ sunt şcoli private, iar numărul total de elevi care au susţinut simularea este mai mic faţă de celelalte şcoli (28, respectiv 179. Cele două sunt urmate de Şcoala Mircea Eliade, unde 82,52% din totalul de 103 elevi au obţinut peste media 8. Urmează Şcoala Traian, unde procentul este de 81,5% (numărul total de elevi fiind tot 103).
Colegiul Naţional Carol I este clasat pe al cincilea loc în acest clasament, cu 70% dintre cei 97 de elevi înscrişi la simulări cu medii încadrate între 8 şi 9.99, iar Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti este pe 6, cu 67% (număr total elevi: 115) şi singura medie generală 10 înregistrată în Dolj. La Şcoala Gheorghe Ţiţeica 64% din medii sunt peste 8 (număr elevi: 82), iar la Colegiul Naţional Elena Cuza (62 elevi) procentul este de 58%. Top 10 medii între 8 şi 10 este completat de Liceul Teoretic Henri Coandă (53% din cei 43 de elevi) şi Liceul Teoretic Independenţa din Calafat (50% din 32 elevi).
Topul rezultatelor de elită
Dacă analizăm cifrele din perspectiva celor mai multe medii peste 9, topul cunoaşte unele schimbări. Astfel, locurile 1 şi 2 se inversează, cu diferenţe mici între procente. Şcoala Terraveda ocupă primul loc, 64% dintre elevi având medii peste 9. În cazul Şcolii Româno-Britanice, 60% dintre copii au obţinut medii peste 9. Şcoala Mircea Eliade rămâne în top 3, cu peste 55% dintre medii peste 9. Alte procente ridicate sunt înregistrate şi la Fraţii Buzeşti (38%) şi Carol I (35%). Peste 30% dintre elevi au obţinut medii mari şi la Şcoala Traian (31,06%).
În Dolj promovabilitatea este de sub 70%
La nivelul județului Dolj, 68,80% dintre elevi au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5. 65,31% au obţinut note de trecere la limba şi literatura română şi 73,4% au obţinut peste 5 la matematică. Au fost 6 note de 10 la română şi 34 de note maxime la matematică.
17 unități școlare au obținut un procent de promovabilitate mai mare de 90%.
Rezultatele obținute la simulare nu se publică, nu se afișează și nu se contestă. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec, de regulă, în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului sau părintelui/tutorelui, pot fi trecute.
CITEŞTE ŞI: Gala premiilor UNITER revine la Craiova. Primăria sprijină evenimentul…