6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatPeste 500 de note de 10 la examenul de bacalaureat din Dolj

Peste 500 de note de 10 la examenul de bacalaureat din Dolj

-

Ministerul Educaţiei a publicat, ieri, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. Potrivit inspectorului şcolar general Daniel Ion, în Dolj, în această sesiune procentul de promovare a crescut cu 10% faţă de anul trecut. Şapte absolvenţi au promovat examenul cu media 10, faţă de anul trecut când a fost o singură medie. Pe discipline de examen, anul acesta în Dolj au fost obţinute 598 de note de 10. Sunt însă şi două unităţi şcolare cu niciun promovat, care totalizează însă 13 candidaţi.

Conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Dolj au promovat 2.699 de candidați, dintr-un total de 3.675 de candidați prezenți. Procentul de promovare din această sesiune este de 73,44%, iar Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova are reuşită de 100%.

„Rezultatele sunt bune. Se încadrează în media naţională. Avem la momentul de faţă un procent de promovare de 73,44%. De remarcat ar fi faptul că spre deosebire de anul trecut, când procentul de promovare a fost de aproximativ 64%, şi în condiţii deosebite, în doi ani de pandemie, elevii noştri au reuşit, sprijiniţi de profesori şi părinţi. Procentul de promovare a crescut cu aproximativ 10%.

Au fost obţinute rezultate deosebite de elevii de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, care au promovat în proporţie de 100% acest examen încă din prima sesiune, chiar înainte de contestaţii. Şi elevii de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” au obţinut rezultate remarcabile, având procente cuprinse între 96,89% şi 98,85%”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion, preşedintele comisiei judeţene pentru organizarea examenului de bacalaureat.

În Dolj, 73, 44% dintre elevii din Dolj au promovat examenul naţional de bacalaureat

31 de unităţi şcolare au procemt de promovare în creştere

În această sesiune, 31 de unităţi şcolare din Dolj au procente de promovare mai bune comparativ cu anul trecut.

„Dintr-un număr de 44 de unităţi şcolare, în care elevii noştri au susţinut examenul de bacalaureat, în 31 dintre acestea au fost înregistrate procente mai bune decât în anii precedenţi. Au crescut procentele de promovare la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, la Colegiul Naţional „Carol”, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” la Liceul „Tudor Arghezi”, la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu”. Sunt multe astfel de exemple. Iar acolo unde am avut scăderi, ele sunt nesemnificative. Ca exemplu, de la 98,87 la 98,85 este o scădere foarte mică. Cred că aceste rezultate se datorează, pe de o parte, eforturilor depuse de elevi, părinţi şi profesori şi, pe de altă parte, şi organizării la nivel judeţean a unei simulări a examenului naţional de bacalaureat, pe lângă simularea la nivel naţional”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Sute de note de 10

Comparativ cu anul trecut, în Dolj a crescut atât numărul mediilor de 10. La examenele pe discipline, peste 500 de elevi au promovat cu nota 10.

„Cu mediile de 10 stăm bine, chiar foarte bine. Spre deosebire de anul trecut când am avut o singură medie de 10, anul acesta ne putem lăuda cu 7 medii de 10. Acestea au fost obţinute de către trei elevi de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” de la specializarea filologie, doi elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” de la matematică-informatică şi doi elevi de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, tot la matematică-informatică.

Numărul notelor de 10 este mare şi este îmbucurător pentru că la proba E(a)- proba scrisă la limba şi literatura română- au fost obţinute un număr de 49 de 10, la proba E (c)- proba obligatorie a profilului- avem 279 de note de 10 şi la proba E(d)-proba la alegere din aria profilului şi a specializării -270 de note de 10, ceea ce ne arată şi ne demostrează că se poate. Îi felicit pe toţi pentru rezultatele obţinute. Îi încurajez şi pe cei care nu au reuşit să promoveze. Au în faţă majoritatea colegilor care au promovat şi unii cu rezultate excepţionale. Deci, se poate. Nu trebuie decât să ne aplecăm un pic asupra disciplinelor de bacalaureat şi cu siguranţă”, a subliniat preşedintele comisiei judeţene pentru organizarea examenului de bacalaureat.

Liceele cu zero promovaţi

La nivelul judeţului Dolj sunt şi două unităţi şcolare la care niciun candidat nu a reuşit să promoveze această sesiune.

„Avem şi două unităţi şcolare cu procent de promovare zero, şi anume: Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” Cârcea, unde am avut un elev dintr-o serie anterioară care a susţinut bacalaureatul şi nu l-a promovat şi Liceul Special Beethoven Craiova, unde din cei 19 elevi care s-au înscris la această sesiune de bacalaureat s-au prezentat 12 şi, din păcate, aceştia nu au promovat examenul. La Liceul Beethoven situaţia este puţin altfel decât în toate celelalte unităţi. Este un liceu în care învaţă elevi cu nevoi speciale, de aceea, probabil, şi rezultatele înregistrate, dar avem încredere că, alături de profesorii lor de acolo, vor reuşi ca în sesiunile următoare să promoveze examenul de bacalaureat”, a spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

ISJ Dolj anunţă ore remediale în liceele cu procent nemulţumitor

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că la unităţile şcolare cu procente mici de reuşită se vor face ore remediale pentru pregătirea absolvenţilor, astfel încât să promoveze cea de a doua sesiune a acestui examen.

„Ne vom apleca, în primul rând, asupra acelor unităţi şcolare unde procentul de promovare nu este mulţumitor şi vom încerca, cu sprijinul colegilor din inspectorat şi al colegilor profesori din aceste unităţi şcolare, să organizăm programe de pregătire pentru elevi. De aceea, fac un apel către aceştia să vină şi să participe la aceste ore care se organizează în şcoli, pentru că sunt şi situaţii în care, din păcate, elevii nu participă la aceste programe de pregătire.

Din experienţa proprie, vă pot spune că cei mai interesaţi sunt tot cei mai bine pregătiţi, dar trebuie să găsim metode să-i convingem pe toţi să participe la aceste ore de pregătire. Examenul de bacalaureat nu este foarte greu. Este un examen al maturităţii la care subiectele sunt calibrate foarte bine şi sunt în conformitate cu programa şcolară. Şi după cum ştim, în acest an au mai fost eliminate anumte porţiuni care nu au fost studiate din cauza faptului că învăţământul s-a desfăşurat online”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Candidaţii care nu au fost mulţumiţi de rezultate au avut posibilitatea să depună contestaţii până ieri, la ora 18.00. Rezultatele finale ale acestei sesiuni se vor afişa pe 1 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Costel Gâlcă și Ștefan Baiaram au prefațat meciul UTA...

UTA Arad și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS