Sensibilitate, inventivitate si o extraordinara putere de a captiva auditoriul. Stil interpretativ de exceptie. Melancolie, vraja, bucurie, imparatie de sunete.
Acestea sint, pe scurt, citeva din atributele care l-au consacrat pe craioveanul Lita Viorel, cel mai mare viorist din Romania. Negresit, asa cum s-a mai scris in presa, la cei 50 de ani ai sai, este considerat Regele viorii, omul din al carui arcus curg riuri de tinguiri si suspine.
A cintat, pina in prezent, la peste 4.000 de nunti si botezuri, tatal sau, Lita Tudorache, tot muzician, bucurindu-se de prietenia cunoscutelor interprete Mia Braia si Ioana Radu.
Inimitabil in stilul pe care il interpreteaza, cu o carte de vizita impresionanta, Lita Viorel nu poate uita ca a „plins“, cu vioara sa fermecata, (si) la inmormintarile celebrilor instrumentisti Florea Cioaca si Toni Iordache. De asemenea, a concertat la nasia Mariei Lataretu (la Tirgu Jiu) si la un eveniment fericit, la Bucuresti, in familia fostului demnitar comunist Miu Dobrescu. Ca sa nu mai amintim numeroasele agape lautaresti, in tara, alaturi de Aura Urziceanu, Ilie Udila, Florin Piersic, Stela Popescu, Al. Arsinel, Gabi Lunca, Maria Ciobanu, Ion Dolanescu, Irina Loghin, Maria Cornescu, Vasile Pandelescu, Ionica Minune, Stefan de la Barbulesti etc.
Piese de rezistenta: „Picaturi de untdelemn“, „Sirba ca la Craiova“, „Sirba lui Tudorache“, „Stau afar’, ma uit la luna“, „Hora lui Toni Iordache“, „Hora lui Loti“, „N-am o scara sa ma sui“, „Sirba lui Viorel“ si „Sirba lui Fane Stroe“.
P.S. Acum trei saptamini, a trecut in nefiinta Fane Stroe, un alt mare magician al viorii, un virtuoz extraordinar, care locuia in Craiova, in „Dorobantie“, si caruia, pe aceasta cale, ii aducem un tirziu si pios omagiu!