13.9 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTeroarea prafului alb, in varianta craioveana

Teroarea prafului alb, in varianta craioveana

Psihoza antraxului a infierbintat mintile multor romani amatori de senzatii tari. S-a pornit usurel, cu plicuri umplute cu faina si trimise pe adresa soacrelor, apoi cu zahar pudra presarat prin buzunarele sefilor, si s-a ajuns, cum era si firesc, la varianta olteneasca: un colet cu praf alb, azvirlit din tren impreuna cu „instructiunile de folosire“.

Asa s-au petrecut faptele si ieri-dimineata, cind un calator, aflat in zona Triaj a Garii Craiova, a bagat de seama ca dintr-un tren aflat in miscare, cineva a aruncat un colet care, in contact cu solul, s-a desfacut, imprastiind un praf alb de-a lungul caii ferate. Speriat, omul a dat fuga sa anunte intimplarea la politie.

Reprezentantii politiei, insotiti de cel al Directiei de Sanatate Publica Dolj, s-au deplasat imediat la fata locului, unde au gasit, pe linga praful alb, si un bilet.

Dupa grafica si continutul biletului, politistii aproape ca s-au convins ca autorul farsei este vreun ticnit care n-a avut de lucru. „Probabil ca e vorba de o persoana cu tulburari psihice. In biletul alaturat, oamenilor li se spunea ca daca nu vor respira aerul de afara si nu vor bea apa pina duminica nu vor pati nimic. Mai avertiza pe cei din zona sa ramina in case, deoarece sint in pericol de infestare cu substante toxice“, a spus lt. col. Constantin Stoiculescu, seful Biroului arme si munitii din cadrul IJP Dolj.

Nu sint suspiciuni cu privire la substanta aflata in colet, insa, asa cum a anuntat directorul adjunct al DSP Dolj, dr. Ion Toma, pentru orice eventualitate, din praful alb au fost prelevate probe care vor fi analizate si vor fi trimise la Centrul de referinta antrax din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti. Politistii continua cercetarile pentru identificarea autorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS