13.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvionul s-a prabusit in apropierea unei scoli

Avionul s-a prabusit in apropierea unei scoli

Primarul orasului New York, Rudolph Giuliani, a anuntat ca locurile unde s-au prabusit avionul American Airlines si motorul acestuia se afla la circa sase strazi distanta de o scoala, care insa era inchisa. Avionul ar fi trebuit sa decoleze la ora locala 8.40, dar decolarea a fost aminata pina la ora 9.14.

„Eram in bucatarie si am vazut avionul care a lovit casa din spatele locuintei mele. Apoi am vazut globuri uriase de foc si am sarit pe fereastra“, a afirmat un martor ocular. „Am fugit peste drum. E de necrezut! Parca ar fi fost doua avioane. Zbura atit de jos… A fost ca si cum ar fi explodat o bomba“ a adaugat martorul citat de CNN.

Avionul a cazut peste case si peste o benzinarie, transmite postul britanic de televiziune Sky News. Zona din Queens in care s-a prabusit avionul se numeste Rockaway.

Presedintele George W. Bush a aminat un interviu cu reporteri americani si rusi, pentru a se putea intilni cu consilierii sai.

„Cred ca lumea trebuie sa ramina absolut calma. Aceasta situatie poate fi gestionata si tocmai am trecut un test. Vom trece si acest test“, a afirmat primarul orasului New York, Rudolph Giuliani. Purtatorul de cuvint al Administratiei Federale a Aviatiei (FAA), William Schumann, a afirmat ca „toate optiunile sint deschise“, dar ca FAA dispune de foarte putine informatii. Pentagonul a anuntat ca in zona patruleaza mai multe avioane, dar ca nu a fost observat nimic neobisnuit. Prabusirea a afectat atit traficul national, cit si pe cel international. British Airways a afirmat ca doua zboruri se indreptau spre New York in momentul prabusirii, ele urmind sa fie indreptate spre alta destinatie, iar Lufthansa a precizat ca zborul sau spre New York a fost retinut la sol. La Los Angeles, conducerea aeroportului a anuntat ca zborurile catre cele trei destinatii din New York au ramas la sol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS