13.4 C
Craiova
miercuri, 2 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalONU si-a inchis toate caile de acces

ONU si-a inchis toate caile de acces

Toate caile de acces spre sediul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) au fost inchise pentru accesul vehiculelor si al pietonilor, in urma prabusirii unui aparat Airbus al companiei americane American Airlines in apropierea Aeroportului John F. Kennedy, a anuntat ieri seful serviciului de securitate. Aceste masuri au fost luate din precautie, a anuntat seful securitatii, Micke McCann. Zeci de lideri din lumea intreaga se afla la sediul ONU pentru a participa la dezbaterea Adunarii Generale. O reuniune a sefilor diplomatiei din Statele Unite, Rusia si vecinii Afganistanului se desfasoara la sediul ONU.

Avioane de vinatoare de tip F-15 survoleaza orasul New York, relateaza AFP, citind posturi de televiziune.

Reuniune de urgenta la Casa Alba

Consiliul Securitatii Nationale (NSC) a inceput ieri o reuniune de urgenta la Casa Alba, dupa prabusirea avionului Airbus A-300 al companiei American Airlines, transmite CNN. Presedintele SUA, George W. Bush, a anuntat aminarea conferintei de presa prevazute, deoarece urmareste toate relatarile legate de accidentul de ieri.

FBI incearca sa stabileasca daca la bordul avionului s-a produs o explozie

FBI incearca sa stabileasca daca la bordul avionului a avut loc un incendiu care a determinat o explozie, sau doar o explozie care a provocat prabusirea avionului, transmite CNN. Un membru al echipelor de pompieri trimise la fata locului a confirmat ca motorul avionului s-a prabusit intr-o barca aflata intr-o curte a unei case. Un purtator de cuvint al Administratiei Federale a Aviatiei Civile (FAA) a repetat ca nu poate fi stabilita o legatura intre prabusirea zborului 587 si atentatele din 11 septembrie. FAA a mai anuntat redeschiderea Aeroportului J.F.K., numai pentru aterizari.

Empire State Building a fost evacuata, ca masura de precautie dupa prabusirea avionului, au declarat surse din municipalitatea orasului. Empire State Building este situata in Manhattan, la zeci de kilometri distanta de Queens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS