22 C
Craiova
vineri, 4 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalIonut Boagiu si-a hacuit tatal cu o toporisca

Ionut Boagiu si-a hacuit tatal cu o toporisca

• Doru, tatal criminalului, a fost gasit mort linga soba, de cumnat • Ionut, unicul baiat al sotilor Boagiu, in virsta de 21 de ani, este bolnav psihic • El s-a predat singur la politie si a spus ca nu vrea sa ajunga la spital, ci la puscarie • Mama criminalului a plecat in Italia sa faca rost de bani pentru a-si trata fiul • Ionut Boagiu a spus ca si-a ucis tatal pentru ca „s-a bagat“ in viata lui

Ionut Boagiu, de 21 de ani, din Podari, si-a ucis ieri-dimineata tatal cu mai multe lovituri de toporisca. Doru Boagiu, de 48 de ani, a fost gasit mort, in jurul orei 6.00, cazut linga soba, de un cumnat. Criminalul, bolnav psihic, plecase la politie sa se predea. In urma cu trei ani, Florica, mama lui Ionut, a plecat impreuna cu fiica ei, Daniela, in Italia, sa faca rost de bani. De meserie asistenta medicala, femeia a luptat toata viata sa-si faca bine baiatul. „Amindoi, si Florica si Doru, tineau mult la fiul lor, chiar daca suferea cu capul. Mama lui Ionut a lucrat, inainte de a pleca in Italia, la Spitalul de neuropsihiatrie din Craiova si ea il trata. Din cauza neajunsurilor, a plecat in Italia“, a spus Daniela Nita, una dintre vecinele familiei Boagiu. In urma cu un an, Doru si fiul sau au plecat si ei, pentru o perioada, in Italia. Parintii baiatului voiau sa-l interneze acolo intr-o clinica speciala. Dar s-au lovit de refuzul lui Ionut. „A stat o perioada acolo, dar nu a mai vrut sa fie tratat. Le-a zis parintilor ca vrea sa se intoarca in tara si daca nu-l lasa, tot fuge si se arunca din avion. Pina la urma s-au intors doar Doru si fiul lui. De atunci, el il ingrijea pe Ionut, facea curatenie in casa si chiar ii spala hainele“, a povestit Niculina Popescu, o alta vecina.

Ionut ameninta pe toata lumea, dar nu isi batea decit tatal

In ultimul timp insa, intre Ionut si Doru Boagiu se iscau tot mai des scandaluri. Tatal se apucase de baut, iar fiul avea mereu crize din acest motiv. „Nu ma lasa sa-mi traiesc viata. Bea si se tot baga in treburile mele. I-am spus sa nu ma mai supere, dar nu ma asculta. E adevarat, ne mai certam, ne mai bateam, dadea si el, dadeam si eu“, a spus fiul criminal. Vecinii spun ca Ionut avea obiceiul sa ameninte pe toata lumea, dar nu era o fire agresiva. „S-a luat chiar si de fiul meu, de sapte ani, si baietelul a venit plingind la mine. Stiam ca sufera cu capul si l-am lasat in pace. Tinerii povestesc ca si in discoteca ameninta pe toata lumea ca ii taie si ii omoara, dar il lasau in pace si nu lovea pe nimeni“, a spus Daniela Nita. In urma cu citva timp, dupa o alta cearta cu tatal sau, Ionut s-a trezit noaptea si, pe fondul unei crize, a taiat un cires din curte.

„Stiu ca sint bolnav, dar nu vreau sa fiu dus la spital. Vreau sa merg la puscarie“

Ieri-dimineata, cumnatul lui Doru, care locuieste in aceeasi curte, s-a dus sa vada ce mai face acesta. „L-am gasit cazut in apropierea intrarii de la casa, linga soba. Zacea intr-o balta de singe, cu gitul taiat. Ionut nu era acolo, plecase la politie sa se predea“, a spus Gheorghe Stoica. Linga cadavru a fost gasita toporisca folosita de criminal. Stiindu-l bolnav psihic, politistii din Podari s-au trezit cu Ionut la post si, vazindu-l agitat, au intrat la banuieli. Ei au aflat de fapta tinarului, crima fiind confirmata de descinderea facuta la locuinta sotilor Boagiu. Intrebat de ce a comis crima, Ionut Boagiu nu a putut spune motivul: „Despre treaba asta nu stiu ce sa zic. Asa a fost sa fie. Stiu ca sint bolnav, dar nu vreau sa fiu dus la spital. Vreau sa merg la puscarie.“ Satenii din Podari au fost socati de oribila crima. „Niciodata nu am avut probleme cu Ionut. Era linistit in comuna, niciodata nu a provocat scandaluri, poate doar in familie. Este mare pacat ca si-a ucis tatal, mai ales ca Doru isi iubea fiul“, a spus Constantin Gheorghita, primarul comunei. Ionut Boagiu a fost retinut de politisti, urmind sa fie supus unei expertize medicale pentru a se stabili daca are sau nu discernamint.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS