17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024

Stiri diverse

Un medic craiovean este acuzat ca a inselat CAS Dolj cu citeva zeci de milioane

Lucratorii Biroului politiei economico-financiare au inceput urmarirea penala impotriva medicului Dan Marius Bologa, de 32 de ani, din Craiova, care este acuzat de inselaciune, fals si uz de fals. In perioada iunie 1999 – ianuarie 2000, acesta a fost transferat de la Vela, unde lucrase ca medic de familie, la doua unitati scolare din Craiova. Desi ca medic scolar Dan Marius Bologa nu mai avea dreptul sa elibereze retete compensate, acesta si-a exercitat mai departe „prerogativele“ de medic de familie. Astfel, folosindu-se de numele unor persoane decedate sau care nu auzisera in viata lor de doctorul respectiv, Dan Marius Bologa a eliberat 163 de retete compensate, ridicind chiar de la unele farmacii medicamentele respective. Cercetarile au stabilit ca medicul a prejudiciat Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj cu 43, 083 milioane de lei.

(R.G.)

Cadou de 8 Martie: o tentativa de viol

Pirvulescu Dumitru, din comuna Izvorul Birzii-Mehedinti, a fost arestat pentru 30 de zile de catre procurorii de la Parchetul de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin, pentru comiterea infractiunilor de tilharie si tentativa de viol. In seara de 8 martie, in jurul orei 21.45, politistii din localitatea Izvorul Birzii au fost sesizati de M.C., de 17 ani, din aceeasi localitate, ca, in timp ce se deplasa spre domiciliu, de la statia de autobuz, a fost acostata de Pirvulescu Dumitru, de 27 de ani, fara ocupatie, recidivist. Acesta a lovit-o cu pumnul in fata si a deposedat-o de geanta in care avea documente personale si suma de 40.000 de lei. Mai mult, potrivit declaratiilor minorei, Pirvulescu i-a propus acesteia sa intretina relatii sexuale cu el.

(D.L.)

Satul Susita-salvat de localnici

Locuitorii satului Susita – Mehedinti au luptat cu flacarile in noaptea de 9 spre 10 martie, pina la sosirea pompierilor militari. Pentru ca incendiul declansat la vegetatia uscata de la marginea localitatii se extindea cu repeziciune spre locuintele oamenilor, satenii s-au mobilizat si au reusit sa izoleze focul. Interventia pompierilor a fost mult ingreunata de relieful greu accesibil din zona.

(D.L.)

Directorul CILDRO si-a facut praf Volkswagenul

Directorul societatii CILDRO Drobeta Turnu Severin, Cristian Virtaci Aconi, a fost implicat intr-un accident de circulatie, in seara de 10 martie, in zona Balota-Mehedinti. Din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, Ovidiu Marunt, din Hunedoara, soferul unui autoturism Dacia 1310, nu a putut evita coliziunea cu autoturismul Volkswagen, condus de Cristian Virtaci. In urma impactului a rezultat ranirea a doua persoane, care au fost transportate la Sectia de chirurgie a Spitalului Judetean Mehedinti, si distrugerea in mare parte a autoturismului Volkswagen. In aceeasi zi, alte doua accidente de circulatie au avut loc in zona Balota, soldate cu pagube materiale.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS