22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalLuarea de mita s-a transformat in incalcarea atributiunilor de serviciu

Luarea de mita s-a transformat in incalcarea atributiunilor de serviciu

Cercetarile in cazul celor doi politisti de frontiera mehedinteni, Bundea Ion si Macescu Stefan, de la Vama Portile de Fier I, acuzati initial de luare de mita si favorizarea trecerii frauduloase a frontierei, nu au fost inca finalizate, desi Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) a dat ca data de incheiere a acestor verificari ziua de 15 martie. Intre timp, acuzatiile in cazul unuia dintre ei au fost schimbate, iar pentru cel de-al doilea nu s-a luat inca nici o masura.

La inceputul acestei luni, Bundea Ion a fost acuzat ca a favorizat trecerea frauduloasa a frontierei pentru un grup de turisti care foloseau pasapoarte false, in schimbul a 500 de dolari, in timp ce Macescu Stefan a fost acuzat ca ar fi primit de la un turist italian un parfum, pentru a nu-i controla actele. Inspectoratul Politiei de Frontiera Mehedinti nu a dat publicitatii incidentul, dar la acea vreme, purtatorul de cuvint al institutiei, mr. Nicusor Bololoi, a confirmat ca, intr-adevar, cei doi ofiteri fac obiectul unei anchete interne a inspectoratului. Cercetarile au fost efectuate pe cale administrativa, cei doi politisti fiind judecati in Consiliul de Judecata al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

Pasapoartele false au fost descoperite de catre autoritatile sirbe

Potrivit lt. col. Vasile Povateanu, purtatorul de cuvint al IJPF Mehedinti, in cazul lui Bundea Ion s-a hotarit trecerea lui in rezerva: „El a facut contestatie, asa ca o sa vedem daca va ramine definitiva aceasta hotarire. A avut termen de trei zile pentru contestatie, iar in termen de zece zile cazul se rejudeca. In ceea ce-l priveste pe Macesu Stefan, nu s-a luat nici o masura“. Acuzatiile initiale in cazul lui Bundea Ion au fost insa schimbate. El nu a mai fost acuzat de luare de mita, ci au fost luate masuri de judecata, pentru incalcarea atributiunilor de serviciu. „El si-a incalcat atributiile, in sensul ca nu a efectuat verificarea pasapoartelor asa cum trebuie, nu a facut identificarea si nu a descoperit falsurile. Pasapoartele false cu care au trecut turistii prin Vama Portile de Fier I au fost descoperite de catre autoritatile sirbe“. Ramine de vazut daca dupa cele zece zile, acuzatiile nu se vor schimba din nou, astfel incit si Bundea Ion sa nu mai fie acuzat nici de incalcarea atributiunilor de serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS