22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii si jandarmii au facut curatenie in Gara Drobeta Turnu Severin

Politistii si jandarmii au facut curatenie in Gara Drobeta Turnu Severin

• 220 de persoane au fost controlate, 45 – avertizate, 17 persoane – amprentate, 19 – fotografiate • 13 taximetre, patru autocare si 50 de autovehicule au fost verificate

Gazeta de Sud a atras atentia, in urma cu aproximativ o saptamina, asupra unui fenomen care nu face deloc cinste unui oras de granita cum este Drobeta Turnu Severin. Grupuri de carausi, aflati in Gara din Severin, in cautare de clienti pe care sa-i treaca prin Vama Portile de Fier I, ii insala de cele mai multe ori pe turistii veniti din toate colturile tarii, in speranta ca peste granita isi vor gasi un loc de munca mai bine platit. In noaptea de 15 spre 16 martie, politistii impreuna cu trupe de jandarmi au efectuat un control amanuntit in gara din municipiu si in doua trenuri care au tranzitat Drobeta Turnu Severin.

Gara din Drobeta Turnu Severin se transformase de mai mult timp intr-un loc foarte atragator pentru „fauna“ orasului. Pe linga cersetori, betivi si bisnitari, si-au facut aparitia carausii-cei care tranziteaza turistii pe la punctul de trecere a frontierei de la Portile de Fier I. Au aparut si carausi falsi, care ii pacalesc pe turistii naivi, lasindu-i fara bani. Acesti carausi folosesc diferite metode, utilizind si taxi. „In ultima vreme si pe noi ne afecteaza asa-zisii carausi, pentru ca au inceput sa se foloseasca de noi. Ii iau pe turisti in taxi, unde le cer banii pentru trecerea frontierei, apoi coboara, chipurile sa cumpere ceva, si apoi se fac nevazuti, cu bani cu tot. Noi raminem cu cel pagubit in masina“, a spus Romulus Stoian, taximetrist.

Calatorii din trenul personal Bucuresti-Timisoara si cei din trenul rapid Bucuresti-Belgrad au fost controlati

„Bazaran, Zambila, fratii Surcin, Fratucu sint cei mai rai. Am vazut oameni care au ramas plingind in gara, pentru ca nu au mai avut bani sa plece acasa. Nu numai in oras le iau banii, dar si la frontiera. In vama trebuie completate taloane cu numarul si seria valutei cu care trebuie sa treci granita. Ei iau banii de la cei mai putin familiarizati, se fac ca se duc sa completeze acele taloane si dispar. Nimeni nu are ce sa le faca“, a declarat Stefan C., de 47 de ani, unul dintre carausii „profesionisti“, care isi fac veacul prin apropierea punctului de trecere a frontierei. In noaptea de 15 spre 16 martie, linistea carausilor din Gara Drobeta Turnu Severin a fost „tulburata“ de politistii severineni. Cu sprijinul Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti, ei au inconjurat cladirea garii si au controlat fiecare persoana: „S-a efectuat o razie, cu blocarea totala in zona Garii din Drobeta Turnu Severin, ocazie cu care au fost legitimate 220 de persoane, au fost avertizate 45 de persoane – 17 persoane – amprentate, 19 persoane – fotografiate, si patru unitati comerciale au fost verificate. De asemenea, au fost controlate 13 taximetre, patru autocare si 50 de autovehicule“, a declarat col. Constantin Nicolescu, seful de cabinet al inspectorului sef din IJP Mehedinti. Politistii severineni i-au controlat si pe calatorii care au coborit din trenul personal Bucuresti-Timisoara si pe cei din trenul rapid Bucuresti-Beograd. Au fost aplicate sapte sanctiuni, din care una la Legea 12/1990, doua la Legea 105/1996 si patru la Legea 105/2000, valoarea amenzilor fiind de 16,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS