22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024

Stiri diverse

Scoli reabilitate cu bani de la Banca Mondiala

Banca Mondiala a acordat un fond de 8,5 miliarde de lei pentru reabilitarea a trei scoli din judetul Gorj. Colegiul National „Spiru Haret“ din Tirgu Jiu, Scoala generala din Valea Mare, precum si o scoala din orasul Motru au intrat deja intr-un amplu program de consolidare si reparatii si vor fi dotate cu mobilier. Banca Mondiala va acorda bani pentru alte sapte scoli din judet. In municipiul Tirgu Jiu, primaria a demarat un program de reparatii in unitatile scolare, in valoare de peste cinci miliarde de lei.

(E.M.)

Zeci de cetateni au dat in judecata Primaria Tirgu Jiu

Zeci de cetateni din municipiul Tirgu Jiu au dat in judecata primaria, solicitind retrocedarea de imobile si terenuri, in conformitate cu Legea 10 si Legea 18. 48 de persoane nu au mai asteptat decizia Comisiei judetene si au apelat la justitie, pentru a grabi procesul de punere in posesie pentru terenuri sau de primire a despagubirilor, in ceea ce priveste imobilele nationalizate. Ion Jianu, seful Serviciului juridic din Primaria Tirgu Jiu, a spus: „Oamenii nu mai au rabdare. Probabil ca o sa tot primim citatii. Foarte multe sint la Legea 10 si Legea 18, alte actiuni fiind la contecios administrativ“. Pina in prezent, comisia de specialitate din primarie, formata in baza Legii 10, a trimis Prefecturii Gorj peste 2.000 de dosare.

(E.M.)

Elevi calificati la olimpiadele nationale

Peste 80 de elevi gorjeni s-au calificat la faza nationala a concursurilor scolare. Alaturi de cei deja calificati, ar mai putea participa alti cinci elevi. Aceasta din cauza ca, la citeva discipline, faza judeteana a olimpiadelor scolare este in desfasurare. Nicolae Mergea, inspector scolar general, a spus: „Spre deosebire de anul trecut, in acest an speram sa aducem acasa mult mai multe medalii si ma refer la cele obtinute la concursurile internationale, unde am cucerit patru medalii.“

(E.M.)

Nu si-au mai luat salariile de cinci luni

Cei 78 de angajati de la SC ROVEGO SA Rovinari nu si-au luat salariile intregi inca din luna noiembrie. Acestia primesc lunar doar 70% din salariu. Unul dintre motivele pentru care societatea de distributie are astfel de probleme financiare este acela ca datoriile populatiei se ridica la peste cinci miliarde de lei. Surse din cadrul conducerii SC ROVEGO SA au precizat ca doar o parte din bani vor fi recuperati de la locatari, avind in vedere ca multi dintre ei sint someri.

(M.C.H.)

Studenti in tabere scolare

Grupurile de studenti gorjeni isi vor putea petrece sfirsitul de saptamina si vacanta de primavara in tabere scolare. Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar Gorj pune la dispozitia elevilor si, mai nou, a studentilor cele 140 de locuri existente in taberele de la Tismana si Sacelu. Masa, pensiune completa, costa 100.000 de lei pe zi, cazarea costind, de asemenea, 100.000 de lei pe zi pentru fiecare persoana. Transportul pentru Tabara Tismana costa 96.000 de lei, iar cel pentru Sacelu – 75.000 de lei. Pentru vacanta de primavara, serile vor fi organizate in perioada 29 aprilie -3 mai.

(E.M.)

Zece firme gorjene vor participa la Tirgul de turism

In acest an, zece agentii de turism din Gorj vor participa la Tirgul International de Turism care va avea loc la Bucuresti. In cadrul tirgului, agentiile gorjene vor avea la dispozitie un spatiu de aproximativ 30 de metri patrati, cu o deschidere de 16 metri. Spre deosebire de anii trecuti, reprezentantii turismului din Gorj s-au intilnit pentru a adopta o strategie comuna in ceea ce priveste atit participarea, cit si prezentarea ofertei, axate pe Ansamblul Monumental „Constantin Brancusi“ si manastirile din judet.

(E.M.)

2.070 de recenzori in Gorj

Peste 2.000 de recenzori, recenzori-sefi si sefi de circumscriptie vor participa la recensamintul care se va desfasura in judetul Gorj. Acestia vor fi coordonati de catre Secretariatul tehnic cu sediul in Prefectura Gorj. Au existat citeva probleme cu mai multi recenzori din Tirgu Jiu care s-au temut ca nu vor fi retribuiti, insa acestia isi vor desfasura activitatea normal. In cazul in care un recenzor nu va mai putea participa la recensamint, acesta va fi inlocuit imediat, la nivelul fiecarei primarii din judet existind recenzori de rezerva.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS