29.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalIn asteptarea Oscarului, controverse la Hollywood

In asteptarea Oscarului, controverse la Hollywood

Hollywoodul a fost scena a numeroase controverse si momente amuzante, in asteptarea serii Oscarului. Jean-Pierre Jeunet, regizorul filmului „Fabuleux destin d’Amélie Poulain“, nominalizat la Oscar, a primit, la petrecerea studiourilor Miramax, o statueta Oscar din ciocolata.

Regizorul s-a aratat „increzator, dar prudent“ in privinta sanselor sale de a cistiga o statueta din aur. Creatia sa este nominalizata la categoriile cel mai bun film strain, cel mai bun scenariu original, cea mai buna imagine regie artistica, cea mai buna si cel mai bun sunet. Jeunet a mai declarat ca la categoria cel mai bun film strain, productia franceza are o sansa din cinci. „Daca nu iau un Oscar, imi cumpar o copie de pe Hollywood Boulevard“, a glumit el. La ceremonia Oscarurilor, Jeunet va purta o tinuta Yves Saint Laurent. Ultimul film francez care a primit Oscarul a fost „Indochine“, de Régis Wargnier, in urma cu zece ani. In acelasi timp, o violenta polemica a avut loc in cetatea filmului, pe tema productiei „A Beautiful Mind“, unul dintre filmele favorite in cursa pentru Oscar, dar contestat pentru ca ar fi omis sa arate orientarea homosexuala a personajului principal, matematicianul John Nash, interpretat magistral de Russell Crowe.

Critici de film, editorialisti si reprezentanti ai organizatiilor de protectie a drepturilor homosexualilor s-au antrenat, in ultimele zile, intr-o polemica dura pe tema acestei productii. Inclinatiile gay ale lui Nash sint amintite de numeroase ori in biografia care a inspirat filmul. Noua sala in care va avea loc decernarea premiilor Oscar este neincapatoare si nu este prevazuta cu facilitati pentru persoanele aflate in scaune cu rotile – este un alt scandal iscat inainte de marea gala. O asociatie de protectie a drepturilor persoanelor cu handicap fizic a depus o plingere oficiala in care spune ca teatrul Kodak incalca legislatia privind accesul egal al persoanelor cu handicap in diverse incinte. „Am fost total socati sa constatam ca teatrul nu are acces pentru scaune cu rotile“, se arata in plingere. In plus, in sala doar 28 de locuri din cele 3.300 sint destinate handicapatilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS