20.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarian Neacsu a evadat de sub paza politistilor

Marian Neacsu a evadat de sub paza politistilor

• Transferat la gospodaria agrozootehnica de la Facai a IJP Dolj, detinutul si-a lasat roaba si a sters-o • El a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru ca si-a amenintat cu cutitul mama adoptiva • Marian Neacsu urma sa fie prezentat ieri instantei si eliberat pentru a munci in folosul comunitatii

Marian Neacsu, de 26 de ani, din comuna Leu, condamnat la sase luni de inchisoare, a evadat ieri-dimineata de la gospodaria agrozootehnica de la Facai, care apartine Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj. Arestat pe 12 martie pentru ca si-a amenintat mama adoptiva cu un cutit, el a fost transferat, la sfirsitul saptaminii, din arestul politiei la munca in regim semiliber. Ieri-dimineata, la ora 6.45, Marian Neacsu a iesit la lucru pe sectorul care-i fusese repartizat. A pus mina pe o roaba si s-a apucat sa care cu ea crengile si frunzele rezultate in urma curateniei de primavara. Dupa citeva minute, politistul care asigura paza a vazut roaba, dar detinutul ia-l de unde nu-i. „Detinutul ceruse ca pedeapsa inchisorii contraventionale sa-i fie transformata in munca in folosul comunitatii. El urma sa fie prezentat in cursul zilei de miine (astazi – n.r.) la Judecatoria Craiova, iar instanta era obligata prin lege sa dea curs solicitarii sale. Ca urmare, ar fi fost imediat pus in libertate“, a precizat lt.col. Iancu Bita, sef Serviciu cabinet in cadrul IJP Dolj.

Inca doi ani de inchisoare la „coada“ de sase luni

Marian a fost infiat de la virsta de sase luni de sotii Neacsu, din Leu, care l-au crescut ca pe propriul lor fiu. In urma cu doi ani insa, baiatul a cazut in patima alcoolului si de atunci parintii adoptivi nu au mai avut trai cu el in casa. „Daca misca un fir de pai din curte, imi cerea sa-l platesc cu 70 de mii de lei pe zi. Cind se imbata, parca innebunea. De multe ori ne-a amenintat ca ne omoara, a spart geamurile la casa, ce mai, cind bea era prapad“, povesteste Nicu Neacsu, tatal evadatului. Pe 12 martie, dupa ce a venit baut acasa, Marian a pus mina pe un cutit si si-a amenintat mama ca o taie. „Ne tot cerea bani si, daca nu-i dadeam, ma dracuia si sarea la mine cu cutitul sa ma taie. Nu stiam ce sa ne mai facem. Ne era si frica sa mai stam acasa. Daca nu ne ameninta pe noi, ne spunea ca se omoara“, isi aminteste Aurora Neacsu. Din cauza scandalurilor pe care le-a facut, Marian are de platit peste 20 de milioane de lei amenzi. In momentul in care a evadat de sub paza politistilor, Marian Neacsu era imbracat intr-un trening de culoare albastra, geaca neagra din imitatie de piele, iar in picioare purta adidasi. Persoanele care pot da relatii cu privire la locul unde se ascunde evadatul sint rugate sa contacteze cel mai apropiat post de politie. Pentru fapta sa, Marian Neacsu risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si doi ani, care se va adauga la sanctiunea aflata in curs de executare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS