20.3 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024

Stiri diverse

Sublocotenentul Victor Emanuel Ciobanu a fost condus pe ultimul drum

Militarul craiovean cazut la datorie in Kosovo a fost condus ieri pe ultimul drum. Sublocotenentul Victor Emanuel Ciobanu a murit electrocutat duminica, 24 martie, in timpul unei misiuni de mentinere a pacii in cadrul Fortei multinationale. Cortegiul funerar al militarului decedat a fost insotit de rude, prieteni si de fostii sai camarazi de arme din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“. Pe fondul unui mars funebru interpretat de fanfara militara, cortegiul funerar a pornit de la Comenduirea Garnizoanei Craiova si s-a oprit la Biserica Madona Dudu pentru slujba religioasa. Sublocotenentul Victor Emanuel Ciobanu a fost inmormintat la cimitirul Sineasca, garda de onoare a unitatii prezentindu-i pentru ultima oara onorul. Colegii de arma spera ca, in memoria primului militar craiovean cazut la datorie, autoritatile locale sa dea uneia din strazile orasului numele sublocotenentului Victor Emanuel Ciobanu.

(R.G.)

Doua focuri de arma au creat panica in cartierul Crihala

Pe strada Crisan, din cartierul severinean Crihala, au fost trase doua focuri de arma in seara de 26 martie, in jurul orei 0.30, de catre persoane ramase neidentificate. Alarmati de cetateni, politistii s-au deplasat imediat la fata locului. Focurile de arma au pornit dintr-un pistol de semnalizare, unul dintre gloante spargind un geam si oprindu-se in peretele unui apartament din zona. Din fericire, nu au existat victime, iar in urma cercetarilor preliminare, politistii au stabilit ca nu se poate vorbi de o mina criminala. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea autorilor acestui eveniment care a creat panica in rindul locuitorilor.

(F.L.)

Pompierii olteni au inceput „pregatirile“ de Paste

Grupul de Pompieri „Matei Basarab“ al judetului Olt a inceput deja pregatirile pentru Paste, desi mai sint citeva saptamini pina atunci. In zilele urmatoare, pompierii militari vor efectua controale la toate lacasurile de cult din judet. Acestea au drept scop punerea la punct a conditiilor de securitate la incendiu in locurile mentionate, stiut fiind faptul ca pericolul izbucnirii unui foc cu prilejul sarbatorii Pastelui a fost mereu prezent in anii trecuti. De asemenea, tot pentru prevenirea si interventia cit mai rapida in caz de incendii, factorii de decizie din judet au decis reinfiintarea Serviciului de Pompieri Voluntari. Pina in prezent a fost infiintata o subunitate de pompieri la Bals, urmind ca, in viitorul apropiat, acelasi lucru sa se intimple la Corabia si Draganesti.

(M.M.)

Un tinar electrocutat a fost dus cu elicopterul la Bucuresti

Ion Dogaru, de 30 de ani, din Rimnicu Vilcea, a fost internat in stare grava la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova dupa ce s-a electrocutat in dupa-amiaza de marti, 26 martie. Tinarul lucra pe un stilp la remedierea unei defectiuni cind s-a produs un scurtcircuit care l-a aruncat la pamint. Din cauza starii foarte grave, a multiplelor arsuri si a politraumatismelor, Ion Dogaru a fost transferat ieri dupa-amiaza la Bucuresti, cu elicopterul SMURD sosit special de la Medias. Este a treia oara in decurs de patru zile cind aparatul de zbor duce pacienti de la Craiova in Capitala. Duminica a fost transportat pe calea aerului un baiat de 15 ani, victima unui grav accident de circulatie, iar luni, tinara maltratata la agentia Loto Prono.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS