4.8 C
Craiova
miercuri, 13 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenia va avea ploi!

Oltenia va avea ploi!

Sfintul Grigorie Decapolitul este unul dintre marii sfinti ai Bisericii Ortodoxe. S-a nascut in Decapolia Asiei Mici si a trait intre anii 780-842. A intrat de tinar intr-o minastire, unde prin rugaciune, post, ascultare si smerenie a dobindit harul sfintilor de la Duhul Sfint. Mare facator de minuni, in viata si dupa moarte, numele sau este chemat in ajutor de crestinii suferinzi de patimi sufletesti si trupesti. Sfintele sale moaste intregi si bine mirositoare se gasesc de aproape cinci sute de ani in Biserica Sfintei Minastiri Bistrita din judetul Vilcea.

Sfintele moaste ale Sfintului Grigorie Decapolitul au poposit in Catedrala Mitropolitana din Craiova. Enoriasii din Oltenia, infricosati de venirea unui nou an secetos, au solicitat Mitropoliei Olteniei aducerea moastelor Sfintului Grigorie Decapolitul. Prin bunavointa Minastirii Bistrita, locul de odihna al moastelor, credinciosii din Oltenia au putut sa se roage si sa insoteasca procesiunea moastelor care au poposit ieri in Craiova. In jurul orei 10.00, Mitropolitul Olteniei, IPS Teofan Savu, impreuna cu un inalt sobor de preoti, a slujit in Catedrala Sfintul Dumitru Acatistul Cuviosului Grigorie Decapolitul, rugindu-se impreuna cu miile de credinciosi prezenti si in curtea catedralei ca Bunul Dumnezeu sa se indure si sa sloboada ploile binefacatoare si alungatoare de saracie. Dupa citirea acatistului, mii de copii, tineri si batrini, bolnavi si sanatosi, s-au rinduit la racla ce adaposteste sfintele moaste pentru a se ruga de iertarea pacatelor si implinirea dorintelor. IPS Teofan Savu, la iesirea din catedrala, a fost asaltat de sute de credinciosi care i-au cerut binecuvintarea si catre care s-a adresat: „Procesiunea moastelor Sfintului Grigorie Decapolitul in sudul Olteniei a fost ceruta de credinciosi in speranta ca Bunul Dumnezeu se va indura si va pogori ploile peste meleagurile noastre. Speranta credinciosilor se indreapta si catre curatimea sufletelor si a trupurilor de rele, boli si pacate“. IPS Teofan a mai spus ca doar prin credinta putem indeparta „buruienile“ dintre noi, carora le merge bine si pe ploaie, si pe seceta.

Pentru a atinge racla sfinta au venit la Catedrala de la copilul tinut in brate la batrinul tirindu-se in bastoane. Ore in sir, enoriasii s-au perindat in catedrala in speranta ca dorinta lor de sanatate sau implinire va fi auzita din strafundul gindului de cel ce le rinduieste pe toate si ne are-n paza pe noi. Amin!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS