15.6 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn copil de sapte luni s-a inecat intr-un lighean cu apa

Un copil de sapte luni s-a inecat intr-un lighean cu apa

• Marian Raul Matusa a fost lasat singur in camera de mama sa, care
a plecat la WC • Cind s-a intors, Gabriela si-a gasit pruncul cu capul
intr-un lighean cu apa • Micutul scapase printre stinghiile uzate
ale patutului si a murit inecat inainte ca sa poata interveni cineva

Marian Raul Matusa, venit pe lume pe 13 septembrie 2001, era unicul copil al tinerilor Viorel Matusa, de 23 de ani, si Gabriela Dodoiu, de 22 de ani, din comuna Caraula – Dolj. Inca necasatoriti, cei doi tineri locuiesc in casa parintilor lui Viorel. Acolo s-a intimplat si nenorocirea din noaptea de 1 spre 2 aprilie.

Mama a lipsit din camera doar citeva minute

Gabriela Dodoiu era singura acasa cu micutul Marian Raul. Baietelul dormise toata seara. Profitind de citeva ore de liniste, mama lui si-a incalzit intr-o oala de trei litri apa ca sa se spele. Cum copilul s-a trezit si a inceput sa plinga, Gabriela a incercat sa-l linisteasca dindu-i sa suga. Nu apucase sa se spele, doar turnase apa intr-un lighean, pe care l-a lasat linga patutul copilului. Dupa ce i-a dat sa manince, Gabriela l-a pus pe copil inapoi in patutul cu gratii imprumutat de la niste vecini si a iesit din camera citeva minute pentru a merge la WC. Cind s-a intors, cel mic murise.

Din patut, direct in ligheanul cu apa

Ramas singur, micutul s-a foit in patut, pina cind grilajul de lemn, deja subred, a cedat. Doua dintre bare s-au departat suficient de mult incit copilul de sapte luni sa scape printre ele cu tot cu paturica pe care se afla. A alunecat lin cu capul inainte exact in ligheanul rosu de plastic, in care se aflau citiva litri de apa. A murit inecat, inainte ca mama lui sa revina in camera pentru a putea interveni. Viorel Matusa, tatal lui Marian Raul, era de serviciu in acea noapte. Lucra ca paznic la Balta Caraula si trebuia sa se intoarca acasa dimineata. Pentru ca urma sa mearga a doua zi cu fiul sau la Craiova pentru vaccinare, s-a invoit si a plecat spre casa in jurul orei 1.00. Cind a ajuns acasa, si-a gasit viitoarea sotie plingind linga micutul fara suflare. A alergat intr-un suflet la postul de politie, apoi s-a intors acasa cu asistentul medical din localitate, pentru a-i fi acordat copilului primul ajutor. Prea tirziu…

„Deocamdata, nu sint suspiciuni privind cauza decesului“

Plt. mj. Cornel Tapelea, seful de post din Caraula, s-a deplasat imediat la fata locului pentru primele cercetari. „Copilul nu prezenta urme de violenta, murind – dupa toate aparentele – ca urmare a asfixierii prin inec“, a precizat seful de post. Cadavrul micutului a fost transportat la morga Spitalului Clinic nr. 1 Craiova pentru efectuarea necropsiei, in vederea stabilirii cu certitudine a cauzei mortii. „Era un copilas frumos si bine ingrijit. Chiar in dimineata de 1 aprilie l-am vazut jucindu-se la poarta, supravegheat de bunicul sau. Nici mie nu mi-a venit sa cred ce s-a intimplat apoi. Deocamdata, nu sint suspiciuni privind cauza decesului, dar, dupa ce va fi intocmit raportul medico-legal, nu exclud ca procurorul sa dispuna demararea cercetarilor impotriva mamei pentru neglijenta“, a declarat plt.mj. Cornel Tapelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS