13.4 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocal24 de ani inchisoare pentru ca si-a ucis matusa

24 de ani inchisoare pentru ca si-a ucis matusa

Stefan Ungureanu locuise cu parintii si cu familia fratelui sau in casa parinteasca din satul Bucureasa, apartinind de comuna gorjeana Danesti. Nici nu implinise bine virsta majoratului, ca politistii l-au si luat in colimator pentru ca ii cam „scapa mina“ in bunurile altora. Nu s-a dat inapoi de la furturi marunte in paguba familiei, dar si a scolii din localitate, fiind condamnat in 1995 la un an de inchisoare pentru furt. Atunci a facut cunostinta cu mediul de detentie, dar sumbra imagine din spatele gratiilor n-a fost suficienta ca sa-l potoleasca.

Lacomie fara limite

Desi era angajat la SC PROPAN GAZ Tirgu Jiu, gasindu-si locuinta in oras, niciodata nu-i ajungeau banii. Ca atare, a continuat sa sustraga sume sau bunuri de valoare de la familie. Trecind pe la casa parinteasca pe 21 mai 2001, si-a zis sa nu plece „cu mina goala“, asa ca a subtilizat 1.300.000 de lei, plus un costum, o vesta si o camasa care ii apartineau fratelui sau. Cheltuind rapid banii furati de acasa, i-a trecut prin cap sa-si „procure“ alti bani de la matusa sa, Elena Bistreanu, stiind ca mama lui isi pastreaza toate economiile la ea.

Zis si facut, in seara de 27 mai 2001 a facut pe jos drumul pina in satul Bucureasa, ajungind la locuinta matusii in jurul orei 23.00. A vazut lumina stinsa, semn ca femeia se culcase, asa ca s-a pus pe treaba. Escaladind pervazul ferestrei lasate deschise, a patruns in bucatarie, insa n-a gasit nimic de furat pe acolo. S-a culcat chiar acolo, pe jos, cu gindul sa-si continue cautarile spre dimineata.

I-a dat cu ciocanul in cap, apoi i-a taiat gitul

Elena Bistreanu s-a trezit pe la ora 6.00. Cind a intrat in bucatarie, s-a speriat de „oaspetele“ nepoftit si a inceput sa tipe. Nepotul a pus atunci mina pe un ciocan gasit linga usa si i-a dat de mai multe ori cu el in cap matusii sale. Desi victima a cazut la pamint, Stefan Ungureanu nu s-a multumit cu atit, luind un cutit si taindu-i gitul femeii. Calm, a intrat apoi in casa si a inceput sa cotrobaie dupa bani. A gasit intr-un sifonier 9.800.000 de lei. Bucuros, a vrut sa plece cu banii gasiti, dar si-a dat seama ca hainele si incaltamintea ii sint patate de singe. Si-a scos blugii si camasa, pe care le-a ascuns in lada recamierului, iar pantofii i-a lasat dupa usa, imbracindu-se cu niste pantaloni si o geaca gasite prin casa si incaltindu-se cu o pereche de adidasi de linga sifonierul din camera. Stefan Ungureanu s-a intors la Tirgu Jiu, unde s-a pus pe facut cumparaturi. Si-a luat intii un telefon mobil, apoi o pereche de blugi si un tricou ultimul racnet. A plecat apoi cu trenul spre Timisoara, unde si-a vindut telefonul mobil, pentru ca ramasese din nou fara bani.

20 de ani inchisoare n-au fost de ajuns

Identificat si retinut de politie zece zile mai tirziu, Stefan Ungureanu si-a recunoscut imediat faptele, regretind ca a omorit-o pe matusa sa. A fost trimis in judecata pentru omor deosebit de grav, violare de domiciliu si tilharie, fiind condamnat de Tribunalul Gorj la 20 de ani inchisoare. Procurorii gorjeni au considerat ca pedeapsa este prea mica fata de gravitatea faptei, atacind cu apel prima sentinta. Pe 4 aprilie 2002, Curtea de Apel Craiova s-a pronuntat, majorind pedeapsa aplicata condamnatului la 24 de ani inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS