13.4 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei eleve au spart locuintele colegilor de scoala

Trei eleve au spart locuintele colegilor de scoala

• Cristina, Madalina si Elena furau cheile amicilor si le goleau apartamentele
• Fetele luau tot ce gaseau: haine, cosmetice, electronice, bijuterii • Valoarea bunurilor furate se ridica la 160 de milioane de lei • Doua dintre hoate risca intre cinci si 15 ani inchisoare, iar a treia, fiind minora, a fost incredintata familiei

Cristina Daniela Amza si Elena Camelia Chirca, ambele de 18 ani, eleve la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova, impreuna cu Elena Madalina Amza, de 13 ani, eleva la Scoala nr. 2, au fost retinute ieri de politistii Sectiei nr. 4, dupa ce au spart mai multe apartamente din oras. Surorile Amza si prietena lor au furat din locuintele colegilor de scoala si ale prietenilor bunuri in valoare de 160 de milioane de lei. Cele trei eleve ii urmareau pe cei apropiati si, la momentul potrivit, le sustrageau din buzunare sau din genti cheile de la apartamente. Apoi aflau programul parintilor si, cind nu era nimeni acasa, operau. „Spargerile au fost date in perioada 22 noiembrie 2001 – 4 aprilie 2002, la cinci apartamente din cartierele Craiovita Noua, Brazda si Rovine. Operau pe timpul zilei, folosind chei potrivite si prin fortarea usii de acces in locuinte. Au fost furate produse cosmetice, haine, aparatura electronica si bijuterii din aur si argint. O parte dintre obiectele furate au fost gasite la domiciliul faptaselor sau la prietenii acestora, carora le facusera cadouri“, a spus lt. Aurelian Nicolae, ofiter in cadrul Sectiei nr. 4 Politie.

Bijuteriile furate au ajuns la casele de amanet

Intrebate de unde aveau bunurile cu care veneau acasa, fetele isi minteau parintii ca le primeau de la prieteni plecati in strainatate sau ca le primisera cadou. Desi cazurile de furt fusesera inregistrate cu autori necunoscuti, ofiterii judiciaristi de la Sectia nr. 4 si cei de la Sectia nr. 5 au reusit sa dea de urma faptaselor si sa recupereze mai mult de jumatate din bunurile furate. Bijuteriile luate din cele cinci apartamente au fost duse la diferite case de amanet din Craiova, recuperarea aurului si argintului urmind sa se faca in zilele urmatoare. Chiar si dupa ce au fost prinse, fetele le-au dat mult de furca anchetatorilor, cea mai mica dintre ele incercind chiar sa se faca nevazuta din sediul politiei. Cristina Daniela Amza si Elena Camelia Chirca au fost prezentate ieri Parchetului, cu propunerea arestarii preventive pentru 30 de zile, fiind acuzate de furt calificat. Daca vor fi gasite vinovate, ele risca sa stea dupa gratii intre cinci si 15 ani. Fiind minora, Elena Madalina Amza a fost incredintata familiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS