13.4 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia, jandarmeria, salvarea si gardienii publici au facut fete-fete

Politia, jandarmeria, salvarea si gardienii publici au facut fete-fete

800 de persoane au luat ieri cu asalt biroul Asistentei Sociale din cartierul Lapus. In jurul orei 12.00, casieriile s-au deschis, urmind sa inceapa achitarea platilor pe lunile ianuarie si februarie, potrivit Legii 14/6 a venitului minim garantat. In cel mai scurt timp, sute de oameni au blocat ambele intrari, calcindu-se in picioare si izbind cu pumnii in usi. Femeile, in majoritate de etnie roma, urlau, dindu-si una alteia copiii, crezind ca asa vor putea trece de gardienii postati in fata intrarii. Vazindu-se in imposibilitatea de a calma multimea, functionarii Asistentei Sociale au cerut intariri. In jurul orei 14.00, au sosit un microbuz al Corpului Gardienilor Publici, o masina a Sectiei 3 jandarmerie si doi politisti.

„Daca la prima ora a diminetii am avut in efectiv patru oameni, la ora 12.00 a trebuit sa apelam la Serviciul de paza si ordine publica al primariei. Si acum, dupa ce am primit intariri, cu greu tinem piept oamenilor. Nu putem sa luam masuri de constringere impotriva femeilor si a copiilor. Tocmai cu ei avem probleme acum“, a spus Gigel Cioromela, comandant de grupa in Serviciul de paza si ordine.

Din informatiile oferite de Ileana Marica, sefa Serviciului ajutor social, pe listele de plata figureaza 1.180 de familii si persoane singure. „Platile se fac timp de trei zile, pe 9, pe 10 si pe 11 aprilie, ultimele doua zile avind programul nelimitat – de la ora 8.00 pina in momentul in care toata lumea isi va primi banii. Astazi (ieri – n.r.) am inceput platile si oamenii vor cu tot dinadinsul sa se termine tot astazi. Este imposibil! Avem doar doua casierii si aproximativ trei miliarde de lei de impartit. Am fost nevoiti sa chemam jandarmii si gardienii. A venit chiar si Salvarea pentru ca i s-a facut rau unei femei insarcinate“, a spus Ileana Marica .

La ora 15.00, un nou grup de jandarmi a venit sa stabileasca ordinea la Asistenta Sociala din Lapus. Multimea parea putin obosita, dar la fel de neclintita in dorinta de a-si lua banii pina la sfirsitul zilei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS