20.6 C
Craiova
luni, 30 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru protestatari de la CORAPET SA au fost batuti de jandarmi

Patru protestatari de la CORAPET SA au fost batuti de jandarmi

Salariatii de la CORAPET SA Corabia sint, de patru zile, intr-o situatie tensionata. Dupa ce joi, 18 aprilie, acestia au demonstrat pasnic in fata intreprinderii, vineri situatia s-a incins. Blocarea DN 54A Corabia – Bechet de catre protestatari a facut ca, spre seara, o parte din cei 150 de jandarmi sa intervina in forta. Patru muncitori au fost batuti de fortele Ministerului de Interne, unul dintre ei ajungind la spital. Lucrurile nu s-au linistit nici dupa ce manifestarile de protest s-au incheiat. Conform celor declarate de liderul sindicatului din fabrica, Gheorghe Pita, patru muncitori de la CORAPET au fost „saltati“ de jandarmi si urcati in dube imediat dupa ora 20.00. Abia spre miezul noptii s-a reusit eliberarea acestora, in urma unui dialog intre reprezentanti ai protestatarilor si cei ai politiei. Ultimele doua zile ale saptaminii au fost ceva mai linistite. Numarul fortelor de ordine trimise sa supravegheze ostilitatile a scazut, la fel ca si cel al protestatarilor.

„Nu cerem marea cu sarea, ci doar sa ni se dea salariile!“

Salariatii CORAPET SA nu si-au mai luat salariile de aproximativ cinci luni. In prezent, drepturile salariale restante se ridica la 5,5 miliarde de lei. Gheorghe Pita a spus: „Nu intelegem ce se intimpla! Noi nu cerem marea cu sarea, nu cerem imposibilul, ci doar sa ni se dea salariile. Sau macar o parte din ele… Se apropie Pastele. Noi ce facem fara bani?!“

Pentru ca nu au mai primit bani de mai multe luni, salariatii de la CORAPET s-au inglodat in datorii pe la vecini si rude. Sumele inscrise pe „raboj“ apartinind celor care lucreaza la aceasta fabrica au ajuns, in unele magazine din oras, la cifre astronomice. Din aceasta cauza, oamenii sint hotariti sa mearga pina la capat. Daca astazi nu va interveni nimic nou in cazul situatiei CORAPET nici dupa interventia liderului de sindicat, Gheorghe Pita, la prefectul judetului Olt, Marin Diaconescu, salariatii societatii vor adopta forme mai dure de protest. In acelasi timp, muncitorii asteapta inca un semnal de la APAPS Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS