24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPichetare... in tacere

Pichetare… in tacere

Peste 100 de lideri si reprezentanti ai tuturor sindicatelor doljene au pichetat in tacere ieri, timp de trei ore, sediul Prefecturii Dolj.

Sindicalistii cer locuri de munca stabile, asigurarea unor salarii care sa acopere cheltuielile de intretinere, revenirea la limita de virsta de pensionare, 57 de ani – femeile si 62 de ani – barbatii, reducerea taxelor si impozitelor, precum si salvarea orasului de la dezastrul economic.

Liderii de sindicat acuza guvernantii si clientii lor politici ca „se imbogatesc pe spinarea populatiei, in timp ce cetatenii devin mai saraci si lipsiti de speranta“.

Miine, sindicalistii doljeni vor picheta din nou Prefectura Dolj, exact in timpul desfasurarii videoconferintei premierului Adrian Nastase cu prefectii. La sfirsitul lunii va fi organizat un mars de protest la care se asteapta participarea a citeva mii de persoane.

Prefectura Gorj, pichetata de peste 100 de sindicalisti de la Cartel Alfa si BNS

Peste 100 de reprezentanti ai sindicalistilor de la BNS si Cartel Alfa au pichetat ieri Prefectura Gorj, timp de patru ore. Cei mai multi dintre sindicalistii prezenti, pe ale caror pancarde se putea citi: „Nu distrugeti industria de aparare!“, reprezentau Uzina Mecanica Sadu.

De mentionat este ca in luna februarie a acestui an, la UM Sadu au fost disponibilizati 100 de salariati. Participantii la protestul de ieri le-au distribuit cetatenilor fluturasi cu principalele revendicari. „Vrem salarii care sa asigure plata intretinerii, hrana si imbracamintea pentru noi si familiile noastre; reducerea impozitelor si a taxelor atit pentru salariati, cit si pentru angajatori; Revenirea la limita de virsta pentru pensionare, de 57 de ani pentru femei si 62 de ani pentru barbati; Pensii echitabile si decente care sa permita cel putin plata facturilor si a medicamentelor; Legi omenesti, facute pentru oameni si nu impotriva lor; Locuri de munca stabile“.

Vicepresedintele BNS Gorj, Emilian Ciongaru, a spus ca pe 27 mai se va desfasura un miting de protest, la care vor participa sindicalistii din cele doua confederatii, nu numai reprezentantii lor:

„Vom chema sa ni se alature toti cetatenii care doresc o viata mai buna. La o intilnire cu guvernantii, am observat ca acestia habar nu aveau, de exemplu, ca in sanatate este dezastru. Sper ca guvernantii sa-si intoarca fata catre noi“. Presedintele Cartel Alfa Gorj, Pompiliu Popete, a spus ca se vor desfasura si alte miscari sindicale: „Incepind cu 27 mai, vom forma o coloana de masini si ne vom striga revendicarile la megafon. Sper sa se schimbe ceva in bine“.

Sindicalistii severineni au protestat in fata teatrului

Aproximativ 100 de sindicalisti ai Blocului National Sindical si Cartel Alfa au pichetat ieri dupa-amiaza, intre orele 15.00-18.00, Palatul Cultural „Theodor Costescu“ din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Liderii celor doua confederatii sindicale au solicitat initial autoritatilor locale aprobarea pichetarii sediului Prefecturii Mehedinti, insa au fost refuzati, acordindu-li-se doar dreptul de a protesta in fata teatrului.

Potrivit presedintelui Cartel Alfa Mehedinti, Rafael Norocel Ciorascu, sindicalistii vor picheta sediul prefecturii, in zilele urmatoare, chiar daca nu au obtinut aprobarile necesare:

„Aprobarea primariei suna in felul urmator: va oferim platoul din fata Palatului Cultural; semneaza primar Constantin Dinu si secretar, Iota Rogobete. Asadar, acum sintem proprietarii platoului. Este o bataie de joc, dar nu vom renunta la ideea de a protesta in fata prefecturii“.

Principalele solicitari ale sindicalistilor vizeaza cresterea salariilor si a pensiilor, reducerea fiscalitatii si calcularea indemnizatiilor de somaj, in raport de contributiile platite. Pensionarii mehedinteni se vor alatura si ei, astazi, sindicalistilor de la Blocul National Sindical si Cartel Alfa-Mehedinti si vor picheta, incepind cu ora 9.00, Palatul „Theodor Costescu“ din municipiu.

„Venim si noi, citi putem. Solicitam marirea pensiilor, dar si facilitati, pentru transport si nu numai. Vedeti niste babe cocosate sau niste mosi in bastoane care sa poata sta citeva ore in picioare?“, a spus Aurel Ivan, presedintele Departamentului Mass-Media din cadrul Sindicatului Pensionarilor Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS