19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoctorul Soare trateaza pacientii in functie de umbra

Doctorul Soare trateaza pacientii in functie de umbra

La citeva ore dupa ce a fost alungat din spital, ambulanta l-a luat pe Ion Popescu chiar din sediul redactiei Gazetei de Sud

Luni seara, la sediul redactiei noastre, a ajuns un cetatean care s-a recomandat Ion Popescu. Acesta acuza dureri abdominale insuportabile – plingea de durere. Printre lacrimi, a reusit sa ne explice ca a fost alungat pur si simplu din spital, iar in cele trei zile cit a stat internat a fost tratat doar cu algocalmin. El nu-si poate explica de ce a fost scos din spital, poate doar pentru ca nu a apucat sa-i dea doctorului Soare spaga cuvenita. Parea greu de crezut ca ar fi putut fi adevarat ceea ce ne spunea omul. „Am ajuns vineri seara la Chirurgie. Ma durea ficatu de-mi sareau ochii. M-au adus de dincolo, de la spitalul celalalt, de la Salvare. M-au tinut simbata, duminica si astazi fara sa-mi faca nimic. Astazi (luni – n.r.), veni domn’ doctor Soare si-mi zisa sa plec, ca-mi face bilet de iesire. Sa ma duc in alta parte, la interne… dar eu nu mai pot de durere. Venii la dumneavoastra, ca nu mai pot, crap de durere si sinteti aici aproape de spital, si va stiu ca-s abonat. Faceti ceva! I-as fi dat si eu dreptul, i-as fi dat, dar n-am apucat. Si apoi, pentru ce sa-i dau cind s-a purtat asa cu mine si nici nu mi-a facut nimic? Nici un medicament nu mi-a dat si mie ca lumea“.

Vazind ca omul se perpeleste de durere, am apelat la serviciile Ambulantei, care si de aceasta data si-a facut datoria. In mai putin de patru minute a fost la sediul redactiei noastre, de unde l-a luat pe Ion Popescu. Mai departe, am incercat sa ne explicam aceasta situatie de-a dreptul dramatica si care ar fi putut sa conduca la un sfirsit tragic.

Toti stiti cum, din cauza unor medici, un om a fost plimbat cu salvarea de la un spital la altul, pina si-a gasit sfirsitul. Eram nedumeriti de faptul ca un om care prezinta dureri este externat. Daca necesita transferul la o alta sectie, de ce nu s-a facut cu o ambulanta? De ce trebuia sa se opereze in acte externarea de la Sectia de Chirurgie si apoi, eventual, alte formalitati pentru internare la o alta sectie.

„Popescu e la salonul 7, urmeaza sa-i facem tratament“

Am sunat la Sectia de Chirurgie: „Spuneti-ne va rog, aveti un pacient pe nume Ion Popescu? Ce stiti despre acesta? Cu ce diagnostic a fost internat?“ Raspunsul care ne-a venit de la celalalt capat al firului avea sa ne minuneze: „Cel de la Cruset. A, pai e internat la salonul 7. Urmeaza sa-i facem tratament“. Surprinsi de raspunsul primit, am multumit si am inchis telefonul. Dupa ce ne-am revenit, am hotarit sa continuam investigatiile, pentru ca era putred ceva in aceasta intimplare. Am ajuns la Sectia Chirurgie, am mers la salonul 7 si am intrebat bolnavii pe care i-am gasit ce stiu de Ion Popescu. Acestia ne-au aratat un pat gol si ne-au spus ca Ion Popescu a fost externat. Am mers la sala de tratamente, unde am gasit o asistenta care a refuzat sa-si decline identitatea si care nici nu purta ecuson.

„Buna ziua! Il cautam si noi pe Ion Popescu“. „Mergeti la salonul 7“. „Spuneti-ne, va rugam frumos, dumnealui este prins in schema de tratament?“. „Sigur ca da, urmeaza sa-i fac acum, la 6.00, tratament“. „Ia uitati-va dumneavoastra in registru, nu cumva figureaza externat astazi?“ Dupa ce a consultat registrul, domnisoara asistenta, prinsa cu musca pe caciula, a inceput sa ne zimbeasca languros, raspunzindu-ne: „Daaa! Aveti dreptate, a fost externat astazi“. „Si cu ce diagnostic, daca nu sintem prea indrazneti?“ Dupa ce si-a proptit privirea in registru, raminind nemiscata citeva zeci de secunde, ne-a raspuns deloc convingator: „Traumatism toraco – abdominal“.

I-am spus ca nu credem, iar domnisoara asistenta ne-a raspuns: „Asta e. Credeti, nu credeti, mai multe nu va pot spune.

Ieri am reusit sa-l contactam telefonic pe doctorul Claudiu Soare. Acesta ne-a raspuns: „L-am tinut doua – trei zile, pentru ca a suferit in urma cu zece zile un traumatism. A zis ca vrea sa mearga la Carbunesti, la doctorul Duminica“. Ar mai fi de precizat faptul ca doctorul Soare a refuzat sa-i dea si biletul de externare lui Ion Popescu, cind l-a alungat din spital. La momentul respectiv nu exista nici un act din care sa rezulte diagnosticul pe care l-a avut si cu care a fost externat. Cert este ca astfel de intimplari pot avea consecinte nebanuite, insa nepasarea, grandomania si aroganta doctorului Soare il impiedica pe acesta sa se gindeasca si la urmari. Dr. Claudiu Soare este cotat ca fiind cel mai slab chirurg din Gorj, iar pacientii trebuie sa cunoasca acest lucru, fiindca lunar isi platesc cota din salariu la stat si au dreptul sa aleaga un medic bun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS