18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de craioveni apeleaza zilnic la ambulanta

Zeci de craioveni apeleaza zilnic la ambulanta

Serviciul de Ambulanta Dolj a lucrat in aceste zile caniculare la foc continuu, in urma numarului mare de solicitari cauzate in principal de temperaturile ridicate.

Cei mai multi pacienti care apeleaza la salvare sint suferinzi de lipotimie, spasmofilie, hipertensiune arteriala. Ieri, termometrele au „sarit“ de 40 de grade, iar intre orele 11.00-18.00 au fost zeci de apeluri telefonice la salvare:

„Zilnic avem aproximativ 70 de chemari, dintre care 30 sint urgente maxime. Ziua, cind sint cele mai ridicate temperaturi, avem patru-cinci solicitari de la persoane cazute pe strada“, a spus Ioana Sfeta, coordonator de tura la Serviciul de Ambulanta Dolj. Medicii le recomanda batrinilor si cardiacilor sa nu iasa afara, iar daca totusi sint nevoiti sa paraseasca locuinta, sa poarte palarii de soare, sa aiba o sticluta cu apa rece si sa evite aglomeratia. In zilele caniculare, medicii recomanda sa nu se consume bauturi alcoolice si cafea. Trebuie evitate mincarurile grase si ar fi de preferat consumul de legume si fructe proaspete. Zilnic, atit persoanele suferinde, cit si cele sanatoase ar trebui sa bea cel putin doi litri de apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS