5.1 C
Craiova
sâmbătă, 30 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalSituatia la SC CORAPET SA Corabia incepe din nou sa „fiarba“

Situatia la SC CORAPET SA Corabia incepe din nou sa „fiarba“

Spiritele se incing la sediul societatii CORAPET SA din Corabia. Cei 65 de salariati care au mai ramas in fabrica au asteptat saptamina trecuta in zadar un semn de la APAPS Bucuresti si de la conducerea societatii ca privatizarea se va realiza.

Angajatii s-au postat ieri la intrarea principala in societate inca de la ora 7.00, loc unde au stat aproape doua ore. Miscarea va fi facuta in fiecare zi a acestei saptamini pina cind vor primi un semn de la factorii de decizie.

Daca si in aceasta saptamina vor fi tratati cu indiferenta, Sindicalistii de la CORAPET sint decisi sa treaca la masurile de lupta sindicala – greva de avertisment, greva generala, retragerea pazei fabricii si chiar solicitarea demiterii administratiei CORAPET.

Situatia s-a acutizat mai ales in urma expedierii de catre Sindicatul Liber CORAPET Corabia a adresei nr. 1281 din 5 august, care aducea la cunostinta APAPS si Prefecturii Olt situatia tensionata creata la fabrica prin „inactivitatea administratorului special desemnat de Autoritate (care a venit doar o singura data, in luna mai, cind a fost numit in functie) si care solicita totodata convocarea AGA, a Consiliului de Administratie si a Comisiei de Cenzori.

Salariu in ultimele doua luni – cite 500.000 de lei

Conform declaratiilor liderului de sindicat Gheorghe Pita, administratia societatii a ajuns sa nu poata asigura drepturile banesti ale personalului din fabrica, fondul de salarii ridicindu-se la aproximativ 5,5 miliarde de lei. In ultimele doua luni, angajatii fabricii au primit un salariu net de… 500.000 de lei. De asemenea, privatizarea societatii se pare ca se amina intentionat, aceasta in conditiile in care exista doua firme interesate de cumpararea pachetului majoritar de actiuni de la APAPS.

Revendicarile sindicalistilor de la CORAPET Corabia sint clare: plata salariilor curente si restante pentru toti salariatii, interventia urgenta a APAPS pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 137/2002 si la CORAPET, prin reconectarea la sistemul energetic. Daca nici una dintre aceste doleante nu va fi luata in calcul de catre factorii de decizie, salariatii vor cere, in disperare de cauza, analiza oportunitatii intrarii societatii in lichidare voluntara, conform Legii nr. 137/2002.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS