19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO turista ceha a murit in Paring

O turista ceha a murit in Paring

O turista ceha aflata in vacanta la Obirsia Lotrului, in Muntii Paring, a fost gasita moarta de catre prietenii ei. Petra Vaculikova, de 24 de ani, din orasul Croneriz-Cehia, era impreuna cu patru baieti si o fata, toti din Cehia, la Obirsia Lotrului, in Vilcea, la granita cu judetul Gorj.

Miercuri dimineata, tinara a decedat in timp ce dormea, nefacind fata conditiilor grele de munte. Colegii acesteia au lasat-o in cort si au plecat dupa ajutor la Statia Meteorologica din zona. Acolo au discutat citeva ore cu sefa statiei, nereusind sa se faca intelesi.

In cele din urma, femeia a chemat de acasa pe unul dintre copiii ei, care cunostea limba engleza si care a inteles despre ce era vorba. A fost sunat Serviciul Public SALVAMONT Gorj, care a deplasat la fata locului o echipa, fiind solicitati si trei politisti din Novaci. Din cauza cetii, echipele care intentionau sa recupereze cadavrul au renuntat miercuri seara sa mai urce pe munte. Ieri, la ora 13.00, s-a reusit recuperarea cadavrului, trupul neinsufletit al fetei fiind dus la morga Spitalului din Tirgu Jiu.

„Nu cred ca fata a murit. Este posibil sa fi facut stop cardiac“, a spus Ion Chiriac, primarul din Novaci. Ceilalti tineri au fost transportati cu un microbuz al politiei la Tirgu Jiu, de unde au plecat spre Bucuresti. Acestia vor incerca sa obtina un pasaport special cu care sa o scoata din Romania pe decedata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS