18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Da-l dracu' de <>, ca nu e festival de limba franceza!“

„Da-l dracu’ de <>, ca nu e festival de limba franceza!“

• OJPC Tirgu Jiu afirma ca o comisie a dat jos bannerele Festivalului folcloric si s-a apucat sa studieze daca „bien venue“ se scrie impreunat sau nu • Pina la ora transmiterii materialului, membrii comisiei nu reusisera sa se decida cum se scrie corect

Scriam in ziarul de ieri ca s-au alocat 800.000.000 de lei pentru organizarea Festivalului International de Folclor. Pe linga faptul ca s-a cheltuit o suma fabuloasa, tinind cont de saracia din judetul Gorj, au mai aparut si o gramada de probleme care au compromis pina si ideea de folclor. Nu este la indemina oricui sa cheltuiasca 800.000.000 de lei pentru a face un judet intreg de ris, trebuie stiinta pentru asta. Pina cind si bannerele au fost inscriptionate gresit, asa cum aminteam in Gazeta de Sud de ieri. In loc de „Bienvenue“, scria „Bien venu“. Ieri, organizatorii

s-au gindit sa repare greseala, asa ca au dat bannerele jos si au intocmit o comisie pentru a stabili cum se scrie corect. Ar mai trebui precizat pentru cei care nu au citit Gazeta de Sud de ieri, ca numai pentru aceste bannere s-au cheltuit 30.000.000 de lei.

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj a fost foarte revoltat de ceea ce a aparut in Gazeta de Sud. Folosindu-se de argumente ridicole, directoarea adjuncta a acestei institutii, Vasilica Dafinescu – sotia directorului Festivalului de Folclor, Liviu Dafinescu, a spus: „E rusinos ce ati scris! Si daca s-a gresit acolo pe bannere, ce? Ca doar nu e festival de limba franceza!

Trebuia sa-l lasati dracu’ in pace pe <<e>>-ul ala. Francezii sa zica mersi ca stim si atit. Ei nu stiu sa spuna nici <<buna>> in romaneste. Iote ca acuma l-au dat jos ca sa studieze cum sa scrie, ca nu <<e>>-ul e problema, ca sint controverse daca se scrie impreunat <<bien venue>>. Dupa ce o sa afle corect din dictionar, o sa-l puna la loc, sa fiti multumiti. Sa stiti ca v-ati facut de ris cind ati scris in ziar ca trebuie sa se implice politia. Ce sa caute politia intr-un festival de muzica populara?“

Declaratia facuta de directoarea adjuncta a OJPC si, prin cumul de functii, sotia directorului festivalului imi aminteste de bibliotecara Ionela, fata popii de la Stanesti, numai ca aici nu prea e nimic de ris, tinind cont ca este vorba despre 800 de milioane de lei cheltuite pentru acest festival. Sa dai bannerele jos si sa faci o zi intreaga sedinta ca sa afli cum se scrie „bien venue“ , sa argumentezi ca „e“-ul nu are importanta pentru ca nu e festival de limba franceza pare a inaugura primul festival al prostiei din tara. La o asemenea intrebare – „ce sa caute politia la un asemenea festival?“, e greu de raspuns. Poate ca aceia de la Serviciul economic vor sa invete calusul.

Primarul Florin Circiumaru este unul dintre putinii oameni cu scaun la cap in aceste zile. Probabil ca nu l-a prins si pe el calusul. Acesta s-a declarat foarte nemultumit de modul in care a fost organizat acest festival:

„Nu am mai vrut sa ne implicam noi in organizarea acestui festival din foarte multe motive. In primul rind, pentru ca nu avem bani. Avem multe alte prioritati si, in definitiv, nu poti sa asculti muzica cu stomacul gol. Este treaba organizatorilor, dar a fost un adevarat fiasco. Dupa ce ca s-au alocat atitia bani, nici nu a iesit ceva reprezentativ pentru judet“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS