16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO piranda cu barbat in Germania i-a cerut ajutor social lui Ion Iliescu

O piranda cu barbat in Germania i-a cerut ajutor social lui Ion Iliescu

250 de romi din localitatea doljeana Cetate au fost convocati, la sfirsitul saptaminii trecute, la sedinta in incinta caminului cultural din comuna, pe tema ajutoarelor sociale primite in baza Legii nr. 416/2001, a venitului minim garantat.

Consfatuirea romilor a fost generata de o reclamatie venita din partea unei femei, care revendica faptul ca a fost pe nedrept scoasa de pe lista celor care trebuia sa beneficieze de ajutoare sociale. Deplasati in localitate, romii, in frunte cu unul dintre liderii lor pe Dolj, Dumitru Tatian, au constatat ca femeia nu avea dreptate. Ba chiar dispunea de o avere de invidiat pentru multi membri ai comunitatii.

„Femeia ii scrisese chiar presedintelui Ion Iliescu“

„Avea o casa cu sase camere, iar barbatul, despre care ne-a mintit ca nu are serviciu, era plecat de mai mult timp in Germania si ii trimitea de acolo bani. Femeia ii scrisese chiar presedintelui Ion Iliescu, cerind ajutor social de urgenta. Asa ceva nu se mai acorda decit pentru sinistrati. Ne-am deplasat degeaba la Cetate. Totusi, am inregistrat nemultumirile romilor ca banii pentru ajutorul social vin cu intirziere, dar asa se intimpla peste tot, din cauza greutatii cu care sint deblocate de la bugetul de stat respectivele fonduri“, a precizat Florin Andronache, consilierul Prefecturii Dolj pe probleme de romi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS