17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncepe recrutarea de toamna!

Incepe recrutarea de toamna!

Centrul Militar Judetean (CMJ) Dolj, ca de altfel toate centrele militare din tara, a inceput pregatirile pentru urmatoarea runda de recrutare a tinerilor dornici – sau nu – sa-si desfasoare stagiul militar. Luni, 9 septembrie, este prima zi de examinare medicala si psihologica, in urma careia se vor face repartizarile la unitatile militare prevazute in planurile de incorporare.

„Examinarile medicale si psihologice se vor desfasura pina la 31 octombrie, pentru recrutii din contingentele 1969-1982 si, la cerere, a celor nascuti in anul 1983. De asemenea, sint asteptati si absolventii institutiilor de invatamint superior – de scurta si lunga durata -, licentiati, pentru viitoare functii de cadre militare in rezerva. Dupa repartizarea de catre comisia locala, recrutii se vor prezenta la unitatile respective in zilele de 22 si 23 octombrie“, spune lt. col. Ion Tivic, seful Biroului de recrutare al CMJ Dolj.

Asadar, luni, dis-de-dimineata, voinicii tarii sint asteptati sa ingroase serios rindurile in fata ghiseului de la poarta CMJ, pe strada Jietului. Altfel e de rau! „Ministerul Apararii Nationale nu este un organ justitiar“! Dar daca se mai chiuleste in halul in care s-a chiulit pina cum, se va lua cu siguranta atitudine.

„Nu avem ca scop sa pedepsim pe cineva, dar constatam ca tinerii vin cu tot felul de motivari aberante pentru a nu-si satisface stagiul militar“, afirma Ion Tivic. Cu alte cuvinte, se chiuleste in draci in ultima vreme, din diferite pricini, care de care mai ingenioase, menite sa-i aduca in stare de disperare pe comandanti. Ori ca baiatul mamei nu e invatat sa doarma singur, ori ca a facut entorsa, ori ca se insoara. Bine cunoscuta instabilitate mintala nici nu se mai ia in considerare, ea este definitia tinarului recrut. De acum inainte, insa, s-a sfirsit cu gluma!

„Obligativitatea satisfacerii stagiului militar este prevazuta de reglementarile actuale! Daca tinarul este sau nu apt de armata, acest lucru va fi stabilit doar de comisia de recrutare. Aceasta dispune de personal medical specializat, care lucreaza pe baza unui barem nou, special. In urma examinarilor, se va decide la ce boala se incadreaza si daca necesita consultatii la Spitalul Militar“, adauga seful Biroului de recrutare.

Adica nu mai merge cu cioara vopsita. Si pina sa te gaseasca MApN nebun cu acte in regula, tinere roman patriot, serveste-ti tara! Ca armata nu e a mea si nici a ta, ci a statului care… dispune!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS