20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAngajatii de la Schela Petroliera Turburea au declansat un conflict de munca

Angajatii de la Schela Petroliera Turburea au declansat un conflict de munca

Sindicatul Liber Independent al SP Turburea acuza administratia
de nerespectarea contractului colectiv de munca

Membrii Sindicatului Liber al Schelei Petroliere Turburea – Gorj au declansat ieri un conflict de munca, fiind nemultumiti de faptul ca administratia nu respecta contractul colectiv de munca semnat intre cele doua parti.

Principala revendicare se refera la neaplicarea art. 173 din contractul colectiv, care prevede ca SNP PETROM si sucursalele sale sa asigure decontarea biletelor pe mijloacele de transport.

De aceasta facilitate beneficiau toti angajatii care fac naveta cu autobuzul de la o distanta mai mare de 60 de kilometri de locul de munca.

De asemenea, conform contractului colectiv de munca, se deconteaza, in baza unei chitante luate de la statiile de benzina ale SNP, 7,5 litri de benzina la suta de kilometri.

Valoarea decontarilor – 400 de milioane de lei pe luna

La Schela Petroliera Turburea sint angajate 329 de persoane, profitul inregistrat anul trecut fiind de 430 de miliarde de lei.

La aceasta schela se extrag si se produc etan, gaze si gaz petrol lichefiat.

Vasile Diaconu, liderul Sindicatului Liber Independent al SP Turburea, a spus ca valoarea lunara a decontarilor este de 400 de milioane de lei:

„Este suma pe care ar trebui sa ne-o asigure. Noi am declansat un conflict de munca. Vom vedea daca se va ajunge la o solutie. Daca nu, vom apela la justitie. SP Ticleni si Stoina au transport in comun, iar la noi ar trebui sa fie la fel pentru ca lucram in trei schimburi. Avem mari probleme cu parcul auto, desi sintem una dintre cele mai profitabile schele din judet“.

Administratia SP Turburea declara ca fondul pentru transport, care se retine din salariile muncitorilor, este prea mic pentru a se asigura decontarile cerute de sindicalisti.

Citiva membri din conducerea SNP PETROM de la Tirgu Jiu s-au deplasat ieri la Turburea pentru a negocia cu liderii sindicatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS