18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn copil de 12 ani a murit dupa ce s-a batut cu un coleg de clasa

Un copil de 12 ani a murit dupa ce s-a batut cu un coleg de clasa

Comuna doljeana Mirsani a fost zguduita ieri de o tragedie iesita din comun. Doi elevi din clasa a V-a B s-au luat la bataie pe drumul spre casa, in prezenta altor doi colegi. La scurt timp dupa altercatie, unul dintre ei, Nelu Chirita, a decedat. Cadrele medicale din comuna nu au mai putut decit sa constate decesul, in ciuda tuturor eforturilor depuse pentru resuscitarea copilului. Atit agresorul, cit si colegii sai de clasa care au asistat la bataie au fost condusi la postul de politie din comuna pentru audieri, in prezenta parintilor acestora.

Elevii clasei a V-a B de la Scoala generala nr.1 din Mirsani au terminat ieri orele la 11.50, ultimul curs fiind cel de matematica. La poarta scolii, copiii s-au despartit in grupuri si au plecat spre casele lor. Viorel Inel, de 11 ani, si Nelu Chirita, de 12 ani, au plecat impreuna cu doi colegi de clasa. La citeva sute de metri de scoala, linga terenul de fotbal al comunei, Viorel si Nelu au inceput sa se certe. Ei s-au luat la bataie, lovindu-se cu pumnii si cu picioarele.

„Eu cu niste consateni taiam lemne. Cind i-am vazut ca se bat, am strigat la ei sa se potoleasca, amenintindu-i ca ne ducem la ei si-i urechem. S-au linistit pe moment, iar noi ne-am vazut de treaba“, a spus Marius Cosmin Petrisor. „Dupa aproape o jumatate de ora – timp in care, luati cu treaba, uitasem de copii – m-am uitat iar spre marginea terenului. Atunci am observat ca unul din ei zacea pe iarba, iar ceilalti plecasera. Am fugit repede acolo si am vazut ca inca mai respira, dar foarte greu.

L-am luat in brate si am alergat spre dispensarul comunal. Cind am ajuns la sosea, mi l-a luat matusa lui din brate si l-a dus ea la dispensar“ , a mai declarat acesta. Dr. Elena Papa a precizat: „Cind a fost adus aici, Nelu Chirita era deja cianotizat si nu mai respira. I-am facut perfuzie cu hemisuccinat si glucoza, i-am facut si masaj cardiac, dar degeaba… N-am mai avut ce sa fac decit sa constat decesul. Deocamdata nu cunosc cauzele decesului“.

Directorul unitatii scolare din comuna, Mihai Marinica, a spus ca totul s-a petrecut in afara scolii. „Ei au avut ultima ora matematica. Profesorul lor mi-a spus ca le-a dat drumul acasa si ca totul a decurs firesc. Chiar a subliniat ca nu i s-a parut nimic suspect in clasa. Dupa ce am aflat despre aceasta tragedie, am anuntat inspectoratul scolar“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS