18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIon Voiculescu, candidat la functia de presedinte al euroregiunii romano-bulgare

Ion Voiculescu, candidat la functia de presedinte al euroregiunii romano-bulgare

Reprezentantii administratiei doljene se intilnesc astazi cu o delegatie bulgara din Vrata, Montana si Vidin, pentru a aproba planul de organizare al euroregiunii care se va constitui de anul viitor cu vecinii de peste Dunare. Incepind cu 2003, Uniunea Europeana va pune la dispozitia tarilor din Europa Centrala si de Est noi fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii regionale. Acestea nu se substituie insa finantarilor externe primite pe programele PHARE, RICOP si SAPARD. Deocamdata, Doljul este singurul judet cooptat in cadrul euroregiunii romano-bulgare, insa edilii se gindesc sa atraga si judetul Mehedinti in acest proiect.

„In cadrul intilnirii, trebuie aprobat statutul viitoarei euroregiuni, a carui elaborare a cazut in sarcina partii romane si la al carui proiect lucram din luna noiembrie. Aceasta organizare a fost ceruta in mod special de catre UE, care urmareste stoparea migratiei catre zonele mai sarace si dezvoltarea inegala intre regiuni. Proiectele pentru finantare UE trebuie sa fie comune si aprobate prin vot de reprezentantii consiliului de conducere“, a precizat Elena Serbanoiu, subprefectul de Dolj.

Tot astazi, vor fi alesi cei sase reprezentanti in comitetul de conducere, cite trei din fiecare parte, si un presedinte, ales pe un mandat de patru ani. Din partea romana, candidatul pentru functia de presedinte al euroregiunii romano-bulgare este Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS