5.6 C
Craiova
joi, 14 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSurprize de Anul Nou

Surprize de Anul Nou

Unitatile de alimentatie publica, in special magazinele alimentare si restaurantele care organizeaza mese festive, au fost controlate ieri de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj. Desi controalele, indesite in preajma Sarbatorilor, nu mai sint de mult o noutate pentru comercianti, de fiecare data acestia sint prinsi pe picior gresit. Sau, mai bine zis, cu lipsuri serioase la capitolul igiena!

In timpul unui control efectuat in Valea Rosie, la un magazin alimentar, inspectoarea Maria Draghici a decis inchiderea acestuia atunci cind a gasit zeci de kilograme de produse alterate scoase la vinzare. Masline depozitate pe jos, mezeluri despre care nu puteai spune exact ce sint decit daca te uitai in factura, pui depozitati in suc propriu si ficat „proaspat“ de citeva luni sint doar citeva din „delicatesele“ care se puteau achizitiona de la SC ALER ENEIA SRL. Pe linga amenda de 20 de milioane de lei pe care a primit-o intreprinzatorul, magazinul cu pricina a fost inchis pina cind patronul va afla ce inseamna comert civilizat si igiena.

La Le Baron, lamii mucegaite si ciorba… beton!

Desi patroana restaurantului Le Baron ii tot dadea inainte cu „nu cautati decit relele, ce e bine nu observati“, nu i-a venit nici ei sa creada cind a dat cu ochii de lamiile mucegaite in vitrina frigorifica si de gura de canal din camera in care se spala vasele, necuratata si nedezinfectata de cind lumea. Iar oalele pline cu ciorba inghetata beton din lazile frigorifice („e ciorba noastra, ce, noi nu trebuie sa mincam?!“), la fel ca si carnea fiarta din frigider, nu erau decit citeva mostre din meniul casei, pe cit de proaspete, pe atit de igienic pastrate. Tuica fiarta, ambalata in sticle de apa minerala si pastrata la rece in vitrine frigorifice, nu folosea, dupa spusele angajatilor, decit pentru consumul personalului, „de cind cu deszapezirea“ (!)

La Simplon, relas si vase spalate „la lighean“

La restaurantul Simplon din Brazda lui Novac, apartinind SC COREAL SA, chiar daca nimeni nu era in febra pregatirii petrecerii de Revelion, pe motiv ca anul acesta nu se organizeaza asa ceva, au fost descoperite abateri de la normele de igiena prevazute de lege: vasele se spalau „la lighean“ (explicatie: „nu avem ce face si am pus fetele sa le spele“), fara cloramina, iar in frigidere, desi responsabila sustinea sus si tare ca „a fost post, nu am pregatit nimic si deci nu e nimic in frigidere“, se afla, evident, „mincarea personalului“. Dupa ce s-a suparat foc de faptul ca inspectorii OJPC au considerat ca galeata de gunoi e prea murdara si pentru o gospodarie obisnuita, responsabila de la Simplon a admis ca e ceva in neregula cind a aflat ca o cafea consumata la bar, costa 10.000 de lei, o „portie“ de 0,75 ml.

Concluzia inspectorilor OJPC nu a fost menita sa ii incurajeze pe cei care consuma produse din carne din comert: grija mare la ce cumparati, si daca vreti sa petreceti un Revelion sanatos… mai bine mincati acasa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS