Ancheta Gazetei de Sud privind tentativa de ocupare a unei scari de bloc social de catre niste fotbalisti de la Universitatea Craiova a socat opinia publica. Multi dintre cititorii cu care am comentat subiectul ne-au marturisit ca, daca le-ar fi iesit Vasile Bulucea in cale ieri-dimineata, l-ar fi strins de git. Altii ne-au trimis caricaturi si versuri ironice despre apucaturile fripto-comuniste ale primarului, care a devenit un soi de gaina cu oua de aur pentru miliardarii ademeniti de parfumul banului public, in vreme ce mii de oameni ofiliti de dureri au incetat sa mai invoce si pronia cereasca tot asteptind peretii sociali promisi de Bulucea prin campanii electorale. Iata, insa, ce reactii politice a produs ideea cinica a inchirierii unor locuinte ANL jucatorilor lui Dinel Staicu, contra, tineti-va bine, a 200.000 de lei pe luna garsoniera!
„Fotbalistii nu sint oameni cu probleme sociale“
Radu Berceanu (presedinte PD Dolj): „O conducere comunista, asa cum este la Primaria Craiovei si chiar la nivelul judetului, nu poate sa gindeasca decit ca atare. Procedeaza pe aceeasi linie ca inainte de 1989. La ora actuala, fotbalistii sint oameni care cistiga foarte multi bani, sint profesionisti care si-au ales singuri cariera si care trebuie sa-si rezolve problemele de viata ca oricine altcineva. Nu sint niste oameni care au, chiar asa, probleme sociale. Cred ca este o deturnare nu numai a scopului acestor locuinte, ci si a fondurilor alocate pentru construirea lor. Chiar daca unii considera ca pentru fotbalisti trebuie sa facem orice, eu cred ca putem iubi fotbalul craiovean si culorile Universitatii si fara sa apelam la lucruri de acest gen“.
Emil Dumitrescu (consilier municipal PNTCD): „Eu nu stiam pina acum de asa ceva. Cred ca nu Staicu este de vina, el cere. Vinovat este cel care le da locuintele. Fotbalistii ar avea bani sa plateasca si 100 de dolari chirie pe luna. Ei se cred copiii rasfatati ai Craiovei“.
Virgil Dragomirescu (director al Directiei de Munca si Solidaritate Sociala si consilier municipal PSD): „Nu am citit inca presa. Pina nu am o discutie personala cu domnul primar nu pot sa am o parere oficiala. Parca nu imi vine sa cred ca primarul Vasile Bulucea incalca legea, are prea multa experienta. Dar… poate ca exista si unii fotbalisti cu probleme sociale. Daca au depus dosar pentru locuinta la primarie, situatia lor poate fi discutata in comisia de specialitate. Nu cred ca s-ar putea altfel. O sa cer sa ne lamureasca in aceasta problema la viitoarea sedinta a consiliului local“.
„Primarul s-a grabit cind a promis“
Ion Voiculescu (presedintele Consiliului Judetean si al PSD Dolj): „Discutia dureaza de mai mult timp. Ma aflam la o emisiune de radio impreuna cu Vasile Bulucea si cu Dinel Staicu atunci cind patronul clubului a venit cu propunerea. Ideea a fost sa se puna la dispozitia clubului un numar de garsoniere, nu pentru un jucator sau altul. Cind fotbalistul nu mai joaca la club, paraseste si locuinta. Bulucea a spus ca trebuie sa gasim o modalitate legala. De exemplu, se intocmeste un contract de inchiriere pe un numar de ani, iar locuintele vor fi ocupate numai de cine decide clubul, care va plati chiria si utilitatile“
Antonie Solomon (viceprimarul Craiovei si vicepresedintele comisiei de locuinte sociale): „Din cite stiu eu, locuintele se dau pe baza de dosare, care se depun la Serviciul Social din cadrul primariei. Acestea se discuta in comisie, al carei presedinte este primarul Vasile Bulucea, dupa criteriile votate de consiliul local. Ulterior, acestea se supun aprobarii consiliului, dupa care sint incluse pe lista de prioritati. Eu cred ca primarul s-a grabit cind a facut o asemenea promisiune. Totusi, am incredere ca Bulucea va gasi o solutie legala, care sa multumeasca pe toata lumea“.
Dosarul de acces la casele ANL
Ca sa primeasca apartament cu termopane, jucatorii „cu situatie sociala grea“ ai lui Dinel Staicu trebuie sa depuna la dosar mai multe acte prin care sa dovedeasca faptul ca merita un loc pe lista de prioritati: cerere-tip, adeverinta cu venitul mediu lunar in ultimele luni (pentru locuinta sociala) sau adeverinta cu venitul net pe luna anterioara (pentru locuinta din fondul de stat); declaratie de venit si actele doveditoare – adeverinta de la Oficiul Forte de Munca (sot, sotie) si certificat de la Administratia Financiara Craiova (cu venituri); declaratie pe proprie raspundere la notariat din care sa rezulte ca nu a vindut o locuinta dupa 1 ianuarie 1990, nu detine locuinta proprietate personala sau ca nu are calitate de chirias la o alta locuinta; copii dupa buletin, certificat de casatorie, certificatele de nastere ale copiilor sau parintilor aflati in intretinere, certificat de sanatate (din care sa rezulte ca starea sanatatii impune o masura urgenta) sau adeverinta din care sa rezulte gradul de handicap. Alaturi de acestea, mai trebuie depuse copii care sa dovedeasca: faptul ca solicitantii provin din institutii de ocrotire sociala, ca au infiat un copil sau ca au fost evacuati din casa, la care se adauga copia dupa diplomele de studii.
Dosarul in cauza trebuie depus la Serviciul de Fond Locativ din cartierul Lapus, bl.T8 (parter).