16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZapada de peste 50 de centimetri si ger de minus 18 grade Celsius

Zapada de peste 50 de centimetri si ger de minus 18 grade Celsius

• Drumul Runcu – Valea Sohodolului a fost blocat de patru avalanse
• Dupa ce a incercat sa se vindece de degeraturi intr-un lighean cu apa calda, un batrin va ramine fara picioare • In urmatoarele zile, gerul
va pune stapinire pe intreg judetul

Zapada si mai ales gerul napraznic continua sa le dea batai de cap gorjenilor. Pentru indepartarea stratului de zapada, care in anumite localitati este de peste 50 de centimetri, pe toate cele 35 de drumuri judetene se actioneaza cu 22 de tractoare si cu opt autogredere. Directia Judeteana de Drumuri si Poduri a anuntat ca Drumul 672 C, care trece prin Runcu – Valea Sohodolului – pina la complexul turistic, este blocat inca de duminica. In aceasta zona, pe o portiune de circa trei kilometri s-au produs succesiv patru avalanse, in prezent mai multe echipe lucrind pentru inlaturarea zapezii cazute de pe versanti.

Din cauza ghetii care s-a format in curbe, pe Defileul Jiului se circula in continuare cu greutate. Tot din cauza ghetii de pe strazi, la Sectia ortopedie a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu se inregistreaza in continuare un numar crescut de persoane care au suferit fracturi, media zilnica fiind de aproximativ 40 de cazuri.

Tratament la lighean

Temperaturile de minus 15 grade Celsius au facut si o victima. Victor Varut, de 73 de ani, din Bengesti- Ciocadia, a fost internat in stare grava la Spitalul din Tirgu Jiu, cu degeraturi de gradul patru la ambele picioare. Batrinul a spus ca, pentru a-si dezmorti gleznele, si le-a introdus intr-un lighean cu apa calda, lucru ce i-a fost fatal. In ciuda faptului ca au incercat sa ii salveze picioarele, medicii de la Sectia chirurgie vor fi nevoiti sa i le amputeze.

„Am scos vitele afara. Apoi m-am dus si la moara, sa macin niste porumb. Am fost incaltat ca lumea, dar am tot umblat prin ger. Nu mi-am dat seama cind m-a luat frigul, insa nu mi-am mai simtit picioarele. Le-am bagat intr-un lighean cu apa calda, sa le incalzesc. Dupa aia m-am dus la spital si cind m-a pansat asistenta a inceput sa cada carnea. Mi-au spus ca o sa le taie“, a spus Victor Varut.

Cadrele medicale ii sfatuiesc pe toti cei care au suferit degeraturi sa nu incerce sa se trateze singuri si sa se prezinte de urgenta la spital. In urmatoarele zile se anunta o vreme deosebit de rece, cu temperaturi ce vor atinge pe alocuri minus 18 grade Celsius, urmind sa ninga slab in sudul judetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS