21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArnautu - deconspirat pe Internet

Arnautu – deconspirat pe Internet

Conform site-ului oficial al PSD Dolj, cel mai scump la vorba deputat al judetului este Eugenu Arnautu. In cei doi ani si mai bine de la alegeri, timp in care a incasat lunar zeci de milioane pentru „laborioasa“ lui activitate de parlamentar, a luat cuvintul in plenul Camerei Deputatilor doar o singura data: cind a depus juramintul de credinta fata de tara si popor.

Bunul nostru prieten Vasile era un infocat sustinator al PSD. Cum venea vorba de politica in fata halbelor noastre de bere, Vasile sustinea sus si tare ca pesedistii sint cei mai capabili oameni. Nimeni nu putea sa-l convinga cumva de contrariu. Asta pina de curind, cind s-a convins singur cit de mult asuda in parlament unii dintre pesedistii in care credea. Si totul a pornit de la patima lui de a naviga pe Internet la miez de noapte.

Singura luare de cuvint: depunerea juramintului

Amicul nostru Vasile e unul dintre craiovenii atinsi de boala calculatoarelor. Aproape in fiecare noapte da fuga la cite un cafe-internet, pentru a afla ce se mai intimpla prin lume. Zilele trecute, a facut o mare descoperire. A aflat ca scumpii lui pesedisti doljeni au propriul site – www.psddolj.ro – plin ochi cu informatii. Zis si facut, l-a accesat fericit si a inceput sa citeasca despre activitatea parlamentarilor care au primit si votul lui.

A inceput cu deputatii pesedisti doljeni. Primul, in ordine strict alfabetica, era nimeni altul decit Eugenu Arnautu. Vasile stia el ca „domnu’ Arnautu“ fusese, inainte de a ajunge parlamentar, o figura importanta in presa locala si se astepta la un noian de luari de cuvint de la tribuna Camerei. A avut insa o mare si neplacuta surpriza. Caci, in doi ani si mai bine de cind Eugenu Arnautu este deputat, a luat cuvintul doar o singura data in plenul Camerei.

S-a gindit Vasile al nostru ca deputatul Eugenu Arnautu – care mai este si membru al Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare – o fi spus ceva important cu acea ocazie, asa ca a cautat mai departe pe site-ul PSD Dolj. A descoperit ca activitatea parlamentara cea mai importanta a deputatului sau drag a fost sa se suie la tribuna pe data de 26 februarie 2002 pentru… a depune juramintul de credinta fata de tara si popor. Cu mina pe Constitutie si pe Biblie, a citit un text gata scris de altii: „Eu, Arnautu Eugenu, in calitatea de deputat, ales in Circumscriptia electorala numarul 17, Dolj, jur credinta patriei mele, Romania. Jur sa respect Constitutia si legile tarii. Jur sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Jur sa-mi indeplinesc cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor. Asa sa ma ajute Dumnezeu!“, apoi l-a semnat si l-a inminat presedintelui Camerei Deputatilor. Asta ar fi – conform datelor oferite chiar de site-ul organizatiei doljene – toata activitatea depusa cu atita sudoare de deputatul Eugenu Arnautu la tribuna Camerei.

Deputatul Eugenu Arnautu – dezamagirea alegatorului

Dezamagit de „domnu’ Arnautu“, Vasile a cotrobait mai departe pe Internet, ca sa afle daca si ceilalti deputati doljeni au avut o activitate tot atit de „laborioasa“. Clic cu mouse-ul pe deputatul Neculai Grigoras si citeste ca onor Domnia sa a luat cuvintul, doar in legislatura actuala, in 86 de sedinte in plen, 29 dintre luarile de cuvint fiind interventii politice. Ba a avut si trei propuneri legislative, in comparatie cu colegul sau Eugenu Arnautu – care a luat cuvintul doar sa depuna juramintul si nu si-a trecut in cont, in doi ani si jumatate, nici macar o singura propunere legislativa.

Pune Vasile iar mina pe mouse si da clic pe alt deputat doljean: Mihai Nicolescu, vicepresedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii. Si aici gaseste o bogata activitate din 2000 incoace: 46 de luari de cuvint in plen, din care 18 interventii politice, basca sase importante propuneri legislative. Si, tot asa, a mai aflat despre deputatul Virgil Popescu – membru al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala si al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor – ca a luat cuvintul in 25 de sedinte in plen, avind opt interventii politice si o propunere legislativa, iar despre tinarul deputat Valeriu Stefan Zgonea – membru al Comisiei pentru administratie publica si al Comisiei pentru tehnologia informatiei – ca a avut 11 luari de cuvint, dintre care trei interventii politice, si are la activ doua proiecte de legi.

Pe deplin lamurit, Vasile a dat cu fesul cit-colo si a intrebat retoric, de a rasunat toata sala de Internet: „De ce l-or fi pus pesedistii astia sa candideze pe Eugenu Arnautu, daca tot nu face nimic, dar ia bani cu gramada? Si a mai si jurat sa-si duca la indeplinire cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de noi, alegatorii… Pe mine m-a dezamagit total“.

Daca Vasile are sau nu dreptate sa fie dezamagit de deputatul sau drag, puteti afla singuri, accesind adresa de Internet www.psddolj.ro, apartinind Organizatiei doljene a PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS