6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretarul Oprica si-a dat pamint, dar n-a avut de unde sa-l ia

Secretarul Oprica si-a dat pamint, dar n-a avut de unde sa-l ia

Prefectura Dolj a demarat recent un control la mai multe comune din judet, unde au fost depistate nereguli in activitatea secretarilor de primarii. Parca nici una dintre „ispravile“ functionarilor de la primarii nu i-a pus pe ginduri asa cum a facut-o cea a lui Ion Oprica, de la Sadova. In numai doua luni, secretarul a reusit sa le trimita celor de la prefectura doua „perle“, care au intrat deja in analele institutiei.

In octombrie 2002, Ion Oprica a facut o cerere catre Consiliul Local Sadova, prin care solicita, alaturi de mai multi semnatari, o bucata de pamint pentru intemeierea unei exploatatii agricole.

In referatul intocmit de el, se spune, la un moment dat: „Solicit aceasta deoarece unul dintre cei interesati sint si eu cu familia mea, care detinem tractor si utilaje agricole pentru a munci terenul respectiv“.

Nimic mai usor de facut. Referatul intocmit de Oprica primeste avizul de legalitate din partea aceluiasi Oprica (de data aceasta, in calitate de secretar) si consiliul local voteaza favorabil. Ulterior, stupoare! Prefectura descopera ca Primaria Sadova nu dispune de suprafete agricole care sa fie vindute sau inchiriate. Neavind incotro, secretarul contrasemneaza documentul pe care il considera nelegal.

A doua „bomba“ primita de prefectura: saptamina trecuta, cei de la Avizul legalitatii actelor primesc o hotarire a CL Sadova, prin care era reinfiintata comuna Damian, in cadrul satului cu acelasi nume. Hotarirea cu pricina a fost retrimisa la Sadova, cu recomandarea sa fie revocata, deoarece legislatia in vigoare prevede ca, in astfel de cazuri, este obligatorie organizarea unui referendum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS